Publicat el 25/03/2019

Experimentar com se sent una persona gran, aquest va ser l’objectiu

La Fundació DomusVi ha començat les jornades divulgatives que organitza anualment, i en aquesta edició centrades en la importància de l’empatia. La residència DomusVi Ca n’Amell de Premià de Mar va rebre a gairebé un centenar d’alumnes de l’institut públic i del col·legi La Salle d’aquesta localitat per experimentar en la seva pròpia pell com se sent una persona gran.
L’objectiu va ser aconseguir que els més joves prenguessin consciència de les noves necessitats sorgides amb el canvi demogràfic que s’està produint a la nostra societat.
La jornada va estar estructurada en una sèrie de ponències i activitats on els alumnes d’ESO i de Batxillerat van poder conèixer de primera mà com és una residència i quines cures i atencions reben la gent gran. A més, tres d’ells van participar en una taula rodona amb dues persones grans intercanviant preguntes i valoracions sobre diversos temes. Els avis van lloar la iniciativa, les ganes i l’energia que té la joventut i els adolescents, i a la vegada, van destacar la saviesa i la font de coneixements que atresoren les generacions amb més edat.
Un dels moments més impressionants per a tots, va ser la presentació que l’infermer i assessor d’innovació en gerontologia social, Stephan Biel, va fer sobre el que s’experimenta posant-se el vestit modular de simulació d’edat, MAX. “Aquest vestit permet sentir en el propi cos les limitacions d’una persona gran. Fa prendre consciència de les necessitats i requeriments de la gent gran, entenent-les millor”, va explicar Biel. I així ho va corroborar la persona que el va provar allà mateix, afirmant que la seva visió era molt confusa i que el dolor del maluc era insuportable. Va confessar que ara comprenia molt millor com se sentia el seu avi.
Finalment, es va presentar el llibre ‘Soy fan de mi abuel@on es recullen textos amb les emocions que experimenten els avis i els néts vivint la seva relació. Es va promocionar el #soyfandemiabuelo animant a publicar a les xarxes les experiències pròpies viscudes amb els avis.
La Fundació DomusVi promou totes aquelles iniciatives que difonen el coneixement del sector sociosanitari, la formació, l’intercanvi d’experiències entre professionals, la solidaritat cap als més fràgils així com la millora de la seva qualitat de vida. www.domusvi.es

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari