Publicat el 24/02/2014

 Els pacients d’edat avançada moltes vegades tenen dificultats per poder portar una vida autònoma i amb independència que poden derivar en problemes de salut més greus. Segons va informar Mataró Ràdio, el centre d’investigació de l’hospital treballa des de fa temps en la recerca de l’envelliment, en com es desenvolupa la pèrdua de massa muscular i quins són els factors que intervenen i ho provoquen.
Tal com han explicat des de l’Hospital de Mataró, a mesura que les persones es fan grans, hi ha hormones que tendeixen a disminuir la seva presència al cos. La falta d’aquesta hormona grelina podria jugar un paper important en la fragilitat de moltes d’aquestes i en l’aparició de sarcopènia, una malaltia associada a les persones grans.
Amb la beca rebuda del Ministeri de Sanitat, la unitat de recerca del Consorci Sanitari del Maresme vol determinar quina influència té en aquestes malalties aquesta hormona descoberta fa 15 anys. Amb l’estudi, els investigadors es marquen l’objectiu de demostrar aquesta relació i buscar mecanismes per prevenir la sarcopènia.
L’estudi comença ara i necessita unes 400 persones majors de 75 anys, durarà uns 3 anys i es farà en dues fases.

Deixa un comentari