Publicat el 21/04/2015

Nicole Cambré és, com ella mateixa es defineix, advocada de professió, però fotògrafa d’esperit. L’autora belga va començar a estudiar fotografia a l’acadèmia de Brussel·les a finals de 2011. En aquest període de temps, relativament curt, les seves imatges en blanc i negre han rebut el reconeixement internacional de diverses publicacions i premis. Una de les seves imatges de la fauna va ser guardonada amb el 1r premi en la categoria de naturalesa 2014 de National Geographic.
El passat cap de setmana, Nicole Cambré va visitar Calella. El president de Foto-Film Calella, Xavier Rigola, la va acompanyar en el seu reconegut per les exposicions. Cambré afirmava estar “gratament sorpresa del nivell de les exposicions i de l´entorn on s´exposen les fotografíes”.

La seva exposició “She” (“Ella”) es pot visitar a La Fàbrica fins el 26 d’abril, data en que acabarà aquesta desena edició del FESTIMATGE 2015. “She” (“Ella”) és una selecció monocroma de vint poderosos retrats de dones africanes de les societats tradicionals a l’Àfrica oriental i meridional. L’atenció se centra en les fortaleses de les dones i en les seves similituds i no en les diferències. Les imatges mostren a dones de les tribus dels Himba (Namíbia), San (Botswana), Turkana (Kenya), Samburu (Kenya), Mursi (Etiòpia), Hamer (Etiòpia), Kereyu (Etiòpia) i Daasenaach (Etiòpia).

El FESTIMATGE ha entrat en la seva darrera setmana. El cap de setmana ha estat ple d’activitats: matinal de cinema infantil que és una de les maneres que el FESTIMATGE té d’apropar-se als més petits; projecció de curtmetratges seleccionats al XXI Trofeu Torretes de Curtmetratges; xerrada sobre el reportatge esportiu a la televisió professional, a càrrec d’en Xavier Casillanis; un taller sobre Col·lodió Humit, per recordar com es fa el revelat de fotografia analògica, amb Joan Porredon; un altre taller sobre Shooting Llum Negre, a càrrec d’en Joan Carles Marco.
I l’acte estrella del FESIMATGE 2015. L’estrena de “Roger de Can Bou, Baró de Calella”, que va comptar amb l’assistència de més de 500 persones. Els que havien participat al projecte, estaven satisfets pel resultat. I els que van assistir com espectadors repartien felicitacions pel film realitzat per Foto-Film Calella.

Durant aquesta setmana, continuen les projeccions de curtmetratges seleccionats al XXI Trofeu Torretes de Curtmetratges a l’Espai Caixa fins dimecres 22. El cap de setmana és el torn del 9,5.
Dissabte al matí amb la celebració del Mercat del Col·leccionisme de Calella i per la tarda, amb la projecció de cinema recuperat, amb la projecció de “El Maresme a través del tren de rodalies”, film de la dècada dels 50, d’autor desconegut, recuperat per en Jordi Bails Castelló. Les fotografies es podran continuar visitants fins diumenge 26 d’abril, dia en que es durà a terme la Cloenda del Xè FESTIMATGE.

Més informació. www.festimatge.org

Deixa un comentari