Publicat el 15/09/2021

L’esdeveniment acollirà activitats, tallers i actuacions musicals homenatjant Europa, Amèrica, Àsia i Catalunya, on destaca el concert de clausura de Roger Mas, que presenta el seu nou disc Totes les Flors

Calella commemorarà el 23, 24, 25 i 26 de setembre el 40è aniversari de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, un esdeveniment que durant anys ha mostrat productes i cultura popular i tradicional dels Països Catalans; sumant-hi cultures vingudes d’arreu del planeta.

Amb la celebració d’aquestes quatre dècades de la fira, l’Ajuntament ha decidit retre un homenatge a totes les ciutats, països i indrets que en els últims anys han sigut protagonistes de l’esdeveniment. Així doncs, enguany, amb l’eslògan “40 anys al món”, les activitats giraran al voltant de quatre racons principals: Europa i la mediterrània (23 de setembre), Amèrica amb Xile, l’Havana i Veracruz (24 de setembre), Àsia (25 de setembre) i Catalunya (26 de setembre).

La inauguració tindrà lloc el 23 de setembre a les 17 h i anirà a càrrec del President de la Generalitat, Pere Aragonès. Després de l’obertura oficial, tindrà lloc el concert d’Anda-Lutz, amb el músic occità Guillaume Lopez. L’artista, net de republicans espanyols exiliats a Tolosa de Llenguadoc, proposa un viatge musical de l’Europa continental fins al Magreb, passant per terres mediterrànies de la Península Ibèrica. Ho farà acompanyat de tres músics més: Thierry Roques a l’acordió, el marroquí Saïd El Maloumi a les percussions i a la veu, Nicolas Gardel a la trompeta.

Programació amb diversitat cultural

El divendres 24 la fira es dedicarà a Amèrica i s’hi ha programat sessions de música jamaicana i  danses caribenyes, exhibicions de danses d’estil cubà, mexicà i xilè, i diversos tallers d’artesania. Al vespre tindrà lloc el recital de Sílvia Comes i Joan Isaac, cantant les grans cançons del trobador cubà Silvio Rodríguez amb Cita amb àngels. L’espectacle serà un homenatge a Cuba i l’Havana.

L’endemà dia 25 l’esdeveniment girarà al voltant d’Àsia. Durant el dia es farà una mostra de danses orientals, principalment de l’Índia i Orient Mitjà, i diversos tallers de cal·ligrafia, demostracions de l’art del kimono o monogràfics de l’origen de l’origami. La jornada finalitzarà amb l’espectacle a mig camí entre la dansa contemporània i les arts marcials titulat Lóng + Am I Bruce Lee, a càrrec de Kernel Dance Theatre i Junyi Sun, un viatge d’anada i tornada a Orient i Occident.

 El darrer dia, diumenge 26, la Fira de Calella es bolcarà amb Catalunya i programarà durant el matí un espectacle de teatre infantil i de carrer titulat Operació A.V.I. a càrrec de Farrés Brothers, i el concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Al llarg de la jornada es faran tallers i monogràfics i es clausurarà la 40a edició amb el concert de presentació del nou disc de Roger Mas titulat Totes les flors. L’artista solsoní publica, després de 25 anys de carrera, l’11è disc en el qual ha bolcat les emocions més explosives.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, valora molt positivament el viatge cultural que ha emprès la 40a edició de la Fira: “La proposta d’aquesta programació reflecteix amb precisió el que som com a ciutat. Tenim el privilegi de conviure amb moltes cultures, moltes llengües i molta gent d’arreu del món. Nosaltres tenim la vocació de defensar la universalitat, i no es pot ser universal sense respectar de manera fidedigna el singular”.

40a Fira de Calella i l’Alt Maresme
La nova edició presenta una sèrie de novetats per millorar l’experiència de tots els visitants. La Fira agafa un caire de transformació digital oferint entrades a la venda de pagament en línia – a través del portal www.firadecalella.cat , informació i inscripcions a tallers amb codis QR, reduint el paper i també disminuint el risc de qualsevol contagi.

D’altra banda, el recinte disposarà d’un segon espai amb un escenari més petit a la zona del monogràfic per oferir així activitats de format més reduït; la zona del vermut també s’ampliarà i es delimitarà la zona de taules, per poder menjar i beure amb seguretat i sense aglomeracions. Per comptar amb més espai i poder caminar lliurement, es reduiran els estands, de 120 a 90.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme se celebrarà al Passeig Manuel Puigvert. El recinte serà el mateix de sempre però amb accessos més espaiats i seguint totes les mesures que marquin en aquells moments les autoritats sanitàries i el Procicat.
La Fira restarà oberta cada dia, d’11 h a 14.30 h i de 17 h a 22 h, excepte la jornada inaugural, que arrencarà a les 17 h i s’estendrà fins les 22.00 h.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Calella

Deixa un comentari