Publicat el 21/04/2015

El parc de Ca l´Alfaro, el passeig de la Mare de Déu de Montserrat i la plaça de la Vila han estat el triple escenari, aquest cap de setmana, de la 16a Festa del Pèsol de Llavaneres.
Un cap de setmana amb moltes activitats: fira, contes, activitats infantils, tast de vins, concurs gastronòmic i degustació popular de pèsol i coca de Llavaneres. L´Ajuntament de Llavaneres vol donar les gràcies a tots els participants restauradors, productors, botiguers i serveis- per la seva inestimable col·laboració.
Diumenge al matí va tornar a ser, com és tradició, la jornada forta de la Festa del Pèsol de Llavaneres.
El sol va lluir durant el matí, tot i les pluges de la matinada anterior, i va permetre que la fira es desenvolupés seguint el guió previst. Dins del parc de Ca l´Alfaro, el matí va començar amb l´actuació de les Bruixes de Burriac, que van tenir ple absolut de famílies amb nens i nenes que van gaudir de la seva música i el seu bon humor, mentre a les paradetes, els assistents podien anar comprant el pèsol garrofal de Llavaneres.
A partir de les dotze, els restauradors presents a la Fira van anar servint racions de pèsol ofegat de Llavaneres. El canvi de format va evitar les cues d´anys enrere. A diferència d´abans, que es distribuïen unes taules centrals amb tots els restaurants participants, aquest any, cadascú ha tingut la seva pròpia carpa i ha pogut servir amb més tranquil·litats als clients que s´hi acostaven.
En total es van servir prop de 1.400 racions, entre pèsol ofegat, coca de Llavaneres i beguda. La pluja va obligar a tancar de cop la Fira, cap a dos quarts de dues, i quan hi havia encara una cinquantena de persones esperant per degustar el pèsol i la coca de Llavaneres. Malgrat tot, la valoració és positiva. A la xifra de degustacions de diumenge s´hi hauran d´incloure les racions servides el dissabte.
A més de triar i remenar a les parades d´artesania i gastronomia instal·lades al passeig de la Mare de Déu de Montserrat i al parc de Ca l´Alfaro, els assistents a la Festa del Pèsol han gaudit d´un ampli programa d´activitats culturals.

Deixa un comentari