Publicat el 29/12/2014

La Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme comença a preparar la propera edició de la Festa del Pèsol de Llavaneres, i ja s´ha celebrat una primera reunió d´organització amb els productors i restauradors.
Algunes novetats de la Festa del Pèsol 2015.
En primer lloc, a la reunió, es va poder certificar que, fins al moment, la producció de pèsol va bé i es preveu una bona collita per al 2015. La trobada també va servir per posar data a la Festa del Pèsol 2015, que es va decidir convocar per als dies 17, 18 i 19 d´abril, el cap de setmana anterior a Sant Jordi. Pel que fa a la Mostra gastronòmica als restaurants, es va decidir fer-la del 3 a 30 d´abril. També es va acordar que el preu del quilo de pèsol garrofal serà el mateix que l´any 2014, 8 euros/quilo.
La reunió també va servir per valorar el procés de certificació de les marques de garantia, la coca i el pèsol de Llavaneres. En aquest darrer cas, es va plantejar introduir alguna modificació per mantenir el control però reduir la despesa. D´altra banda, es va recordar als restauradors i botiguers que venen pèsol i coca de Llavaneres que cal que llueixin a la porta i la carta de l´establiment l´etiqueta de marca de garantia.
Novetats per a la Festa del Pèsol 2015
Una de les novetats de la propera edició de la fira és la creació d´un espai gastronòmic del pèsol garrofal al parc de Ca l´Alfaro, diferenciat de la resta de l´activitat firal.
En aquest espai, s´inclourien els restaurants, hortes i altres establiments d´alimentació i beguda que facin exposició, venda i degustació de productes. Serà un espai gastronòmic on, a diferència de fins ara, no hi ha una carpa gran de degustació sinó que cada restaurant tindrà el seu racó, dins el qual podran elaborar plats i oferir-los per a la degustació a canvi d´un tiquet.
 Se seguirà, d´aquesta manera, la formula de la 1a Fira de la cervesa que tant èxit ha tingut en la Fira de Tardor del passat novembre. La novetat és que es podran triar entre degustar el pèsol o bé menjar-ne tota una ració i, per tant, poder quedar-se a dinar a la fira. D´altra banda, la Regidoria també aposta per ubicar les parades que no siguin de restauració, de pèsol o coca, en altres espais com el passeig Mare de Déu de Montserrat, plaça de la Vila o el carrer de Munt.
Per participar-hi
Les empreses, comerços, productors i/o restauradors que vulguin participar-hi, cal que emplenin l’instancia, entrant al web:
http://www.santandreudellavaneres.cat/ARXIUS/ANY2014/PROECO/instancia_pesol_2015.pdf i la facin arribar a l´Ajuntament

Deixa un comentari