Publicat el 10/07/2014

Arran de la commemoració del Tricentenari de 1714 que celebrem els catalans en aquest any 2014, el Museu del Càntir ha volgut fer una edició especial del càntir corresponent a la Festa del Càntir d´enguany.
Tot i que el model de càntir exacte no va existir tal com s´ha fet, sí que s´ha pres un model de càntir de l´època, tot modificant-ne la decoració. S´ha canviat l´escena costumista del càntir original per la figura d´un soldat català extret d´una antiga rajola d´oficis, tan típica de la nostra terrissa més tradicional.
La figura representa un soldat de la Coronela de l´exèrcit que va defensar la causa catalana durant la Guerra de Successió contra l´exèrcit borbònic, i especialment, contra el setge de Barcelona.
Alçada total: 22 cm
Diàmetre base: 11 cm
Modelat a torn, pintat a mà en policromia i completament vidrat
Durant el dia de la Festa del Càntir al matí (4 d’agost diada de Sant Domènec), just després de la benedicció de les aigües de la font, el càntir es podrà adquirir a la Font de Sant Domènec (carrer Gran), i  també a la parada habilitada per aquesta finalitat a la Plaça de l´Església, que vendrà el càntir durant tots els dies de la Fira (2, 3 i 4 d´agost).
Després de la Fira el càntir es vendrà al Museu.
S´ha fet una tirada de 3.700 exemplars d´aquest càntir i es vendrà a 15 €

Deixa un comentari