Publicat el 29/11/2016

La Casa Coll i Regàs és un edifici modernista projectat per l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, l’any 1898, per encàrrec de l’empresari Joaquim Coll i Regàs, declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional BCIN.
Està situada al centre de la ciutat de Mataró, al carrer d’Argentona 55-57, i actualment pertany al patrimoni de la Fundació Iluro. 

Tot i gaudir d’un molt bon estat de conservació, el pas del temps i la falta de manteniment van propiciar necessitats d’actuació. Des de principis d’any, s’han realitzat intervencions, amb l’objectiu de recuperar l’esplendor de l’edificació original i assegurar les garanties de seguretat per a usuaris i vianants. S’han tractat patologies existents a la façana i coberta de l’edificació. 

Les restes conservades han permès l’obtenció de la plantilla per la restitució del motiu ornamental dels esgrafiats i, mitjançant l’aplicació de tècniques artesanals, s’ha pogut reproduir fidelment el revestiment. 

Per altra banda, s’ha procedit a la restauració dels estucats de les parets interiors de la tribuna de la façana on, la protecció de la mateix, ha permès que el seu estat de conservació sigui millor.

Deixa un comentari