Publicat el 03/06/2021

Entrarà en funcionament el dilluns 7 de juny i el seu horari serà de matí i tarda, de 9h a 14 h i de 15h a 19h

L’Ajuntament de Calella ha cedit al Departament de Salut un espai ampli a la Fàbrica Llobet-Guri perquè es converteixi en un nou punt de vacunació mitjà de la Regió Sanitària de Girona. L’espai es posarà en funcionament el proper dilluns 7 de juny.

Fins aquest dijous, a la Fàbrica Llobet-Guri s’hi ha desenvolupat la vacunació poblacional en una de les seves sales, però properament l’equip es traslladarà en un altre espai del mateix equipament amb major capacitat que l’actual. Les vacunacions ja posades data per aquest divendres es desenvoluparan en el nou espai per qüestions organitzatives, però la posada en funcionament com a punt intermedi no serà fins al dilluns.
El punt estarà operatiu en horari de matí i tarda, de 9h a 14h i de 15h a 19h i tindrà una capacitat màxima de 1.600 vacunacions diàries. Aquest espai de Calella s’afegeix als de Blanes, Calonge, Figueres, Olot i Ripoll, de tal manera que la xarxa de punts mitjans a la regió s’amplia de cinc a sis.

Per vacunar-se a la Fàbrica Llobet-Guri es podrà demanar cita  a la  pàgina web vacunacovid.catsalut.gencat.cat, a través de la qual la ciutadania pot reservar hora, dia i lloc. Tot i això, l’espai combinarà la vacunació de persones que han demanat torn via ticketing amb les citades telefònicament a través del CAP. Si les franges horàries, els dies o els llocs per vacunar-se estan complets, es recomana seguir accedint a l’aplicació durant els dies següents per comprovar si hi ha noves cites disponibles.

Actualment, l’Equip d’Atenció Primària de Calella ja utilitza una de les sales de la  Fàbrica Llobet–Guri –la Sala Polivalent– com a espai de vacunació per a les persones citades telefònicament a través del CAP i d’abast local. Es tracta d’un punt de proximitat que no forma part de la xarxa de punts intermedis i que només dona cobertura a l’ABS. Així doncs, es mantindrà el mateix equipament on fins ara s’ha fet la vacunació, però es traslladarà en un altre espai de l’edifici -a la Sala de Columnes- que es reconvertirà en un punt de vacunació comunitari amb major capacitat i d’abast comarcal.
El nou punt disposarà de 4 boxes habilitats que s’obriran segons la disponibilitat de vacunes i hi treballaran professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, infermeres i personal administratiu, repartits en  torn de matí i tarda. Així mateix, també es podrà comptar amb la participació d’equips d’infermeres voluntàries i jubilades, que ja van tenir un paper clau en la campanya de vacunació a les residències.

La campanya de vacunació a la Regió Sanitària de Girona es desenvolupa en tres tipologies d’espais per tal de facilitar-ne l’accés de la població a la vacuna: de proximitat (majoritàriament CAP o espais externs complementaris); de capacitat mitjana (de cobertura comarcal); i un punt de vacunació massiu, al Palau de Fires de Girona. La cobertura vacunal avança a bon ritme i el 41,7% de la població adulta de la regió ja ha rebut una dosi, mentre que el 22,3% té la pauta completa. Des de l’inici de la campanya ja s’han administrat 466.359 vacunes (309.228 en primera dosi i 157.134 de segona).

 

Deixa un comentari