Publicat el 08/06/2021

Per tal de garantir que les condicions de seguretat de les platges de la costa de Barcelona siguin adequades, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ofereix suport als municipis del litoral de la província

Els usuaris de les platges podran un any més banyar-se, prendre el sol i fer esport en aquests espais, sempre respectant les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia de la COVID-19, en la que encara ens trobem. Per tant, caldrà evitar aglomeracions, mantenir la distància de seguretat i seguir les instruccions del PROCICAT.
Els 25 ajuntaments del litoral barceloní, com a gestors de les seves platges, ofereixen un servei de salvament i socorrisme durant la temporada de bany amb l’objectiu de prevenir accidents. Per tal de garantir aquest servei, així com per al lloguer i manteniment del material sanitari i de les infraestructures necessàries per a prestar-lo, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona els dona suport.

Materials de la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu”
A través de la campanya Cuida les platges i cuida’t tu, la Diputació de Barcelona ofereix retolació i banderoles per a la identificació dels llocs de socors i cartells informatius de l’estat del mar, de la situació meteorològica i de la radiació ultraviolada per informar a les persones usuàries. També reparteix polseres per identificar els infants i facilitar la seva trobada en cas de pèrdua (enguany se’n repartiran 10.950).
Aquestes polseres es poden sol·licitar en els llocs de socors, on també es distribuiran 10.650 ventalls amb consells de prevenció de riscos per a la salut.
A més, se’ls dona material de sensibilització i educació sobre l’ús responsable d’aquests espais, com el conte Els pirates de la platja, amb una edició de més de 3.150 exemplars, que seran repartits als municipis del litoral barceloní amb l’objectiu que els infants de 6 a 10 anys coneguin, de manera lúdica, els riscos que hi ha a la platja i els aprenguin a minimitzar.
Podeu consultar la relació d’aquests materials al web: https://www.diba.cat/es/web/platges/materials

Web amb informació en línia
Per altra banda, la Diputació de Barcelona disposa d’una pàgina web específica https://www.diba.cat/platges adreçada a tots els usuaris on es pot consultar informació relacionada amb el suport que la Diputació ofereix en matèria de platges.
En aquest lloc web també es pot accedir a links d’interès relacionats amb aquesta temàtica, com per exemple l’aplicació Platgescat, que permet obtenir informació en línia de l’estat de les platges de Catalunya.
La campanya “Cuida les platges i cuida’t tu” de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3. Salut i Benestar. “Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats”. Els 17  ODS  van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Deixa un comentari