Publicat el 07/09/2018

La Xarxa de Governs Locals ha aprovat una línia de suport per a “Edificis singulars i elements patrimonials” que possibilitarà la seva conservació

L’Ajuntament de Sant Pol rebrà una subvenció a través del Programa complementari de reforma i millora d’equipaments localsque la Diputació de Barcelona posa a l’abast dels municipis barcelonins. La línia de suport aprovada, valorada en 162.900€, es dividirà en dos imports que es satisfaran en dos anys consecutius. Durant aquest 2018, s’adjudicaran 10.000€ i tota la resta l’any vinent.
A finals del 2014, l’Ajuntament de Sant Pol va demanar a la Diputació de Barcelona una sèrie de recursos tècnics per poder estudiar la rehabilitació de l’Ermita de Sant Pau i garantir la supervivència de l’edifici.
Algunes de les actuacions necessàries que s’han aprovat durant aquest any són l’auscultació i control de danys de la construcció, la consolidació de la base del mur nord, la reparació dels terrats o la restauració de les façanes sud i oest de l’ermita, entre d’altres treballs.

Conservació del patrimoni
El passat mes de març, el diputat de Turisme, Miquel Forns, i la coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, es van reunir amb l’alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, i el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Robert García, per tractar diferents temes relacionats amb l’àmbit turístic. Durant la seva visita institucional, Forns i Serra van poder comprovar presencialment un dels projectes finançats per la Diputació executats amb èxit a Sant Pol.
Es tracta de la restauració i adequació de la torre i el campanar de l’Església de Sant Jaume. Una rehabilitació emmarcada dins del Programa Complementari de suport a l’economia productiva local, que ha pogut fer-se realitat gràcies a un finançament de 49.000€ que va atorgar la Xarxa de governs locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona.  Per la seva part, el consistori santpolenc va fer una aportació per sobre dels 12.500€, el que va comportar una inversió total d’aproximadament uns 62.000€.

L’ermita de Sant Pau, símbol del municipi de Sant Pol, està situada estratègicament damunt del turó de Sant Pau i el seu origen data entre els segles V i VI. Al llarg dels anys, han estat diverses les actuacions de rehabilitació que s’hi han realitzat però la que es portarà a terme el proper 2019 contribuirà a millorar la seva estructura i, en definitiva, la seva estètica.

Deixa un comentari