Publicat el 16/10/2020

L’Hospital de Blanes incorpora enguany els primers residents que provenen de la unitat docent Girona-ICS després de ser acreditat com a centre col·laborador docent l’any 2019

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha donat, aquest divendres, la benvinguda a la nova promoció de residents de Medicina de Família i Comunitària de la unitat docent Girona-ICS que s’incorporen enguany a l’organització. Són un total de 5 nous professionals, dos procedents de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Blanes i tres de l’EAP de Canet de Mar (tots dos centres gestionats per l’Institut Català de la Salut), que es formaran a les àrees especialitzades i a les urgències dels hospitals de Calella i Blanes en els pròxims anys.
La Corporació col·labora amb aquestes dues àrees de primària com a centre associat docent.

La principal novetat de la promoció d’enguany és que per primera vegada els residents que han fet la seva estada a l’EAP Blanes rotaran per l’Hospital de Blanes després que aquest 2019 hagi estat acreditat com a centre col·laborador de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Girona-ICS. Aquests professionals també rotaran per l’Hospital de Calella on hi ha concentrades algunes especialitats com Ginecologia i Obstetrícia o Cirurgia General.
Mentre que els residents procedents de l’EAP Canet de Mar faran la rotació per l’Hospital de Calella, centre que forma part de la unitat docent Girona-ICS des del 1994.
La directora mèdica de la Corporació, Dra. Roser Anglès, ha obert l’acte fent un breu repàs sobre què és la Corporació, posant en valor els diferents nivells assistencials que conformen l’organització i la diversitat de centres. Ha destacat que un dels punts forts de fer la residència en hospitals comarcals, a diferència d’altres hospitals més grans, és que els residents poden aprendre directament dels especialistes i intervenir molt en l’activitat assistencial.

També ha parlat el cap d’estudis de la Corporació, Dr. Albert Hernández; el cap de servei d’Urgències de la Corporació, Dr. Víctor Pérez; el tutor de Medicina de Família i Comunitària, Dr. Ricard Monrabá i el cap de la unitat de Docència i Recerca, Dr. Alberto Zamora. A més també ha intervingut la Dra. Sílvia Reig, coordinadora docent de l’EAP Blanes; i els residents Daniel Bron i Ana Ines Méndez, que han parlat de la seva experiència rotant per l’Hospital de Calella.

 

 

Deixa un comentari