Publicat el 27/09/2019

Aquest divendres 27 de setembre s’inaugura l’exposició ‘Colección Bassat de la Nau Gaudí de Mataró’ a la Sala Murillo de la Fundación Cajasol a Sevilla

Aquesta mostra de 30 obres de 25 artistes del fons de la Col·lecció Bassat es podrà veure fins al 24 de novembre i tot seguit itinerarà a les seus de la Fundación Cajasol de Huelva, Córdoba i Cadiz, fins a l’abril del 2020.

A l’exposició es podrà veure peces d’artistes internacionals com Miquel Barceló, Antonio Saura, Joan Miró o Manolo Millares; dels mataronins Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Marc Prat, Jordi Prat Pons, Perecoll i Josep Serra, i també s’hi veurà una destacada representació de pintors andalusos com ara Fernando Daza, Alfonso Fraile, Luis Gordillo, José María Peña i Guillermo Pérez Villalta.

Durant la inauguració, el president de la Fundació Bassat, Lluís Bassat, oferirà la conferència ‘El arte que amamos’. Donarà la seva opinió com a col·leccionista, no com a expert ni crític d’art, sobre l’art contemporani, que segons la seva opinió segueix buscant la seva identitat.

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, un exemple de col·laboració públic-privat, s’ha exhibit des del  2012 en altres ciutats com és el cas de Calella, Alcobendas, Madrid, Ávila, L’Hospitalet, Sofia (Bulgària), Valladolid i Nueva York, amb la voluntat d’ajudar a la interpretació educativa de l’art contemporani.

Deixa un comentari