Publicat el 04/12/2019

La Biblioteca de Canet de Mar va celebrar el passat diumenge el seu centenari amb un gran acte central que va unir la primera biblioteca que va tenir Canet amb l’actual.

La festa, amb Comediants com a mestres de cerimònia, va començar al Passeig de la Misericòrdia, davant de l’edifici on originàriament es va ubicar la primera biblioteca de Canet de Mar.

A l’actual edifici de l’Escola de Música, a les 10.30 del matí es va donar inici a l’espectacle dissenyat per Comediants que va seguir amb una gran rierada de llibres que va arribar fins a l’edifici de l’Ateneu, on actualment hi ha ubicada la biblioteca. Aquesta rierada va comptar amb la participació d’un centenar de voluntaris que van portar la caràtula d’un llibre destacat d’aquests darrers cent anys de vida de la biblioteca.

La Biblioteca celebra el seu centenari amb una gran rierada de llibres

Puntuals, a les 11.50 la rierada arribava a la Riera Sant Domènec on les autoritats esperaven per començar la part més institucional de l’acte.  Després de la visita a les instal·lacions, la Consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, el diputat de l’àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares i l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell dedicaven unes ‘Paraules d’amor’ a la biblioteca pels seus cent anys.

Un cop acabats els parlaments, Comediants va seguir amb el seu espectacle i el centenar de llibres que es van desplaçar des del Passeig de la Misericòrdia fins a la Riera Sant Domènec van assaltar la biblioteca per col·locar-se al balcó de l’edifici.

L’acte va acabar amb el reconeixement a totes aquelles persones que han fet possible que la Biblioteca de Canet hagi pogut celebrar aquests cent anys.

 

Foto: Web Ajuntament Canet de Mar

Deixa un comentari