Publicat el 03/03/2015

És una cita anual i esperada per ciutadans, veterinaris, administració i entitats protectores. Però sobretot pels animals de companyia. Els vertaders protagonistes d’aquesta campanya d’identificació i esterilització que l’any passat va aconseguir 6.444 esterilitzacions i 4.183 identificacions en tres mesos.
Dimarts 3 de març ha començat la 4a Campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia a preus promocionals Sóc Responsable, que enguany compta amb la col·laboració de l’actriu Michelle Jenner. La campanya estarà en marxa fins el 30 de maig i ja inclou més de 180 centres veterinaris adherits de tot Catalunya.
 “Constatem que la voluntat de tinença responsable va en augment entre els propietaris d’animals de companyia”, explica Alba Jornet responsable de la campanya per part de FAADA. “Ja fa setmanes que arriben a la nostra fundació trucades per demanar informació sobre les condicions, el llistat de veterinaris i com accedir-hi. La gent ja l’espera”.
La campanya està oberta a tots els propietaris de gossos, gats i fures de Catalunya. Per beneficiar-se dels preus promocionals, només cal tenir l’animal identificat (o identificar-lo durant la campanya) i apuntar-se al lloc web
www.socresponsable.org.
Sóc Responsable va néixer fa 4 anys amb la  voluntat de conscienciar la població sobre la necessitat d’identificar i de controlar la natalitat de gossos, gats i fures – per combatre l’abandonament- i també per facilitar l’esterilització i la identificació dels seus animals a les famílies.
“Controlar la natalitat és la única solució”, explica  Jornet.  “
Els refugis i protectores de Catalunya comptabilitzen uns 30.000 animals abandonats cada any, però sabem que són molts més, si pensem en tots aquells que no arriben mai a un refugi, perquè moren atropellats,  viuen al carrer o en el millor dels casos són acollits per particulars”.
Jornet explica que “en tres anys hem aconseguit dur a terme 27.000 actuacions, però encara no n’hi ha prou” .
Per donar visibilitat a la campanya, FAADA ha comptat amb l’ajuda de l’actriu Michelle Jenner, que ha declarat: “Crec que és molt important cuidar els animals amb responsabilitat, doncs encara que siguin part de la família, tenen les necessitats pròpies de la seva espècie; No n’hi ha prou amb donar-los afecte, cal cuidar la seva alimentació, l´exercici, les estones de joc i sobretot la seva salut.  Cal tenir-los de manera responsable i recordar la importància del xip per a la seva identificació”, explica Jenner.
Faada, 902 222 341

Deixa un comentari