Publicat el 10/06/2017

Els alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO dels centres educatius de Cabrils han decidit destinar els 5.000 euros dels pressupostos participatius d’enguany a la creació d’un skatepark on també es puguin practicar altres esports urbans com ara freestyle. Aquest és el resultat de les votacions que van tenir lloc el passat 8 de juny al matí al centre cívic La Fàbrica i que van servir per posar punt final a la segona edició del projecte “Expressa’t”, que es van iniciar el passat 15 de maig a les escoles Mas Maria, L’Olivera i l’institut de Cabrils.

Dels 168 vots que es van registrar, 75 van ser per la proposta guanyadora, que va  estar seguida de prop per la creació d’un espai d’aventura amb bosc vertical i pista americana (73 vots) i la creació de rutes i itineraris així com la senyalització de corriols (16 vots). Tres vots en blanc i un vot nul van completar les votacions.

Segons també informa el consistori de Cabrils, el projecte “Expressa’t” està adreçat a joves d’entre 11 i 13 anys, i està estructurat en cinc sessions: la primera, que consisteix a presentar el projecte i fer una pluja d’idees, una segona sessió on els alumnes comencen a triar propostes de cada grup-classe així com els seus representats, una tercera i quarta sessió de les quals surten les tres propostes finalistes que els joves aniran treballant, i finalment una cinquena sessió de tancament que consisteix a votar l’opció preferida per cadascú.

A la fase de presentació de propostes, els alumnes també van proposar crear un centre d’acollida, ampliar l’horari d’atenció del CAP o d’altres en una línia similar.

L’Ajuntament de Cabrils ha tornat a impulsar un any més els pressupostos participatius amb l’objectiu d’implicar els veïns i veïnes del municipi en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics, a través d’un sistema reglat de participació.

Enguany els 40.000 euros dels pressupostos participatius, amb un augment de 10.000 euros respecte el 2016, es tornaran a dividir en dues partides. Per una banda, 5.000 € seran gestionats pels alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO dels centres educatius de Cabrils, que a través d’una dinàmica participativa emmarcada dins del projecte “Expressa’t” han pogut pensar, definir i decidir conjuntament què es necessita per Cabrils. Els 35.000 € restants seran cogestionats mitjançant altres mecanismes dins del projecte “Digues la teva”, gràcies al qual població major de 16 anys també podrà participar en totes les fases del procés: des de la ideació, passant pel desenvolupament fins a la decisió i la seva posterior implementació.

 

Deixa un comentari