Publicat el 26/05/2017

La fiscalia demana dos anys de presó i l’horticultor i activista assegura que no és cap “traficant”

L’horticultor i activista Josep Pàmies afronta amb tranquil·litat el judici contra ell, per cultivar marihuana d’ús terapèutic, celebrat aquest dijous al penal 2 de Lleida. Abans d’entrar a declarar ha assegurat que el que ha fet és “correcte”. “No m’he de penedir de res, no sóc cap traficant”, ha sentenciat.
La seva advocada, Anaïs Franquesa, defensa que l’acusat no va comercialitzar amb la planta, sinó que va cedir els terrenys perquè la gent la cultivés amb finalitats terapèutiques. Més de mig centenar de persones han donat suport Pàmies abans del judici i s’han concentrat davant els jutjats de Lleida amb una pancarta on es podia llegir ‘Castigar a qui ajuda, no és impartir justícia’. Joan Alay i Maria Fumanal, malalts d’esclerosi múltiple i d’artrosi han explicat el seu testimoni i han assegurat que la marihuana els ha curat.

La fiscalia demana dos anys de presó i 16.000 euros per un delicte contra la salut pública per l’activista Josep Pàmies, a qui els Mossos d’Esquadra van comissar el 2014 una setantena de plantes de marihuana en un hivernacle de la seva explotació.

“Abans odiava la marihuana perquè el meu fill n’estava enganxat però la vaig conèixer a través d’un company que es va curar d’esclerosi múltiple i em vaig interessar per les bondats de la planta a través d’estudis científics publicats”, ha explicat Pàmies. “No sóc cap delinqüent”, assegura, i lamenta que “costarà que aquest país reconegui l’ús medicinal de la marihuana” perquè considera “inhumà i injust que no permetin l’ús d’aquesta planta que beneficia moltes persones malaltes”. Arran de les conseqüències judicials, demana que la gent cultivi les seves plantes de manera autosuficient per poder seguir gaudint dels beneficis del cànem. “Jo no he venut mai plantes. He cedit terrenys perquè la gent cultivi”, ha recordat

ACN Lleida.

 

Deixa un comentari