Publicat el 29/03/2018

 

Jornada sobre la mobilitat internacional juvenil al Maresme i presentació de l’exposició ‘Reptes, joves del Maresme en els règims de mobilitat’

La Jornada sobre la mobilitat internacional es farà el dijous, 5 d’abril, a l’Espai Jove de Cerdanyola (Mataró).

24 municipis i el Consell Comarcal impulsen el Servei de Mobilitat Internacional del Maresme per informar i assessorar els joves de la comarca que volen fer una estada a l’estranger ja sigui per estudiar, treballar, millorar l’idioma o fer un voluntariat. Amb l’experiència dels 5 anys de servei, el Consell Comarcal ha preparat una exposició que sota el títol ‘Reptes. Joves del Maresme en els règims de mobilitat’ dona veu a 8 joves perquè, a partir de la seva experiència personal, ens acostin als clarobscurs que viuen les persones quan s’instal·len en un país estranger.

Les vuit històries són representatives de la diversitat de joves i dels tipus d’estades que es poden fer a l’estranger. El seu testimoni analitza el sentit de la mobilitat internacional juvenil en una generació marcada per la globalització, la necessitat d’adquirir certes competències internacionals pel mercat laboral, les facilitats i barreres en el moviment de les persones, i els processos d’adaptació al país estranger.

Els vuit joves reflexionen sobre el moment de marxar, les seves vivències i aprenentatges en el país on van fer l’estada i la seva experiència quan van tornar a casa.

L’exposició, que es presentarà el dijous 5 d’abril a Mataró (Espai Jove de Cerdanyola. Passeig Ramon Berenguer, 84-86) , es podrà veure en tots els municipis de la comarca que la sol·licitin. De fet, ja ha passat per Palafolls i Vilassar de Mar.

‘Reptes. Joves del Maresme en els règims de mobilitat’ es presentarà emmarcada en una jornada en la qual es reflexionarà sobre la mobilitat internacional juvenil.

 

Deixa un comentari