Publicat el 25/09/2015

Per tal que tots els veïns i les veïnes de Montgat puguin conèixer de primera mà l’abast de les obres, el dissabte 3 d’octubre a les 12h tindrà lloc una jornada de portes obertes a les noves instal·lacions del Tanatori de Montgat, amb una passejada pel cementiri inclosa.
El mes de març del 2014, Pompes Fúnebres de Badalona, empresa que també gestiona de manera professional els serveis fúnebres i l’atenció als ciutadans que els sol·liciten, va rebre l’adjudicació de la construcció del nou tanatori i la remodelació del cementiri municipal. Unes tasques que van iniciar-se a la tardor de l’any passat i que ara ja han finalitzat, amb la previsió que els serveis es reiniciïn aquest mes.
Un tanatori modern i accessible. La intervenció global al recinte ha suposat la reorganització de l’espai central en una zona enjardinada amb diferents nivells en plataformes i rampes adaptades per garantir la mobilitat i accessibilitat dels usuaris i usuàries i del personal de manteniment del cementiri. D’altra banda, s’han construït nous mòduls de nínxols a l’interior del cementiri i s’ha creat una zona de columbaris per ampliar-ne la capacitat. Pel que fa al nou edifici del Tanatori, disposa de dues sales de vetlla i una de cerimònies.
A Montgat, les famílies trobaran els mateixos serveis que a qualsevol tanatori: servei d’acollida, trasllats des de qualsevol punt, preparació estètica, inhumació, serveis florals, recordatoris personalitzats, cerimònies de comiat, esqueles, tràmits administratius, descans de les cendres i atenció en el dol.
El servei d’incineració, però, es continuarà realitzant a Badalona, tot i que el
procés el gestionarà Pompes Fúnebres de Badalona, cosa que permetrà que sigui més fàcil i còmode per als familiars. L’empresa adjudicatària també gestiona els tràmits relacionats directament amb el cementiri (renovacions de títols, canvis de noms, manteniments, trasllat de restes, etc.), a més dels serveis d’enterrament, els de columbari o el descans de les cendres.
Amb la finalització de les obres, els i les habitants de Montgat disposen d’unes instal·lacions funeràries pròximes, més modernes, més àmplies i amb més serveis. Durant l’execució de les obres, l’Ajuntament ha vetllat en tot moment per fer compatibles les visites dels familiars, i finalment ha arribat l’hora de disposar plenament d’unes instal·lacions amb tots els serveis necessaris.


El nou edifici del Tanatori
Es tracta d’un edifici en dos volums diferenciats, els quals amb la seva forma exterior responen a l’activitat que desenvolupen cadascú d’ells. El cos que se’ns presenta a l’arribar, és pràcticament transparent, obert a l’espectador i a les vistes quan s’està a l’interior. És l’espai públic, ple de llum, orientat a sud i protegit per un voladís que acull també l’accés, el qual es produeix per una rampa que salva un petit desnivell que eleva l’edifici.
El cos del darrere és massís, acull les dues sales de vetlla i, tot i que gaudeixen de llum natural gràcies a un pati interior que les serveix, són espais de recolliment amb negació a les vistes exteriors.

Deixa un comentari