Publicat el 08/04/2021

Insignia de plata en reconeixement a la seva feina altruista en la cura del medi ambient i de l’entorn natural del poble

El passat diumenge, 4 d’abril, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, va lliurar el pin d’argent amb l’escut del municipi als voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Jaume Sabatés i Santi Collado.
L’homenatge es va produir en un context informal. L’alcalde va visitar el grup de voluntaris a la muntanya i va fer-los-en entrega per a sorpresa dels dos, que recentment havien expressat el seu desig de prendre’s el seu compromís amb l’entitat d’una forma “més relaxada”.
Ànimes de l’ADF
Sabatés té 89 anys i és el membre més veterà de l’ADF, Collado en té 76 i tots dos fa més de tres dècades que cada cap de setmana col·laboren a netejar i mantenir les fonts i camins, i a fer feines de desembosc, colze a colze amb la resta de companys.
El cap operatiu de l’ADF, Francesc Casals, destaca “la constància i el pragmatisme de Sabatés, que havia estat pagès de jove i encara fa anar el xapo, i de Collado, que havia estat lampista i sap perfectament per on fer aflorar l’aigua de la muntanya”.
Més reconeixements
Sabatés i Collado són els primers a rebre el pin, però n’hi haurà més properament, ja que l’entitat compta amb voluntaris molt antics que també se’l mereixen.

Millora de l’accessibilitat
Diumenge passat, l’ADF treballava en l’adequació del camí del Vedat a la font del Grill: n’ampliava la secció per fer-lo més ample i hi instal·lava una nova barana de fusta.
Segons Casals, l’objectiu de l’ADF per als propers mesos és fer accessible els indrets més representatius de la muntanya teianenca, com el refugi del Vedat i l’entorn del Sagrat Cor, a les persones amb mobilitat reduïda.

Deixa un comentari