Publicat el 10/11/2021

Des d’una perspectiva ambientalista, s’insta als participants a reflexionar sobre el consum responsable i sobre la necessitat d’adoptar un compromís pel que fa a als residus que generen

El Consorci de Residus del Maresme està compromès amb la labor d’informar, sensibilitzar i afavorir la comprensió del rol de la gestió de residus. Per això, el 2013 va endegar l’anomenat Un volt als Residus’, un programa d’educació ambiental on es mostra la problemàtica dels models de producció i consum que han derivat en l’emergència climàtica actual i l’esgotament de recursos, i com la gestió de residus té un paper clau a jugar de la mà de la coresponsabilitat de tota la societat. Per les diferents activitats del programa ja han passat 50.927 usuaris.
Aquest darrer any, a més, i arran de l’esclat de la pandèmia, el programa presenta una nova modalitat de visita virtual en format audiovisual, on sense moure’s de l’aula, els alumnes poden submergir-se al Centre de Residus del Maresme.
La visita que ja han gaudit 1.479 escolars es dinamitza a través d’un Genially didàctic i un programa interactiu on els participants poden exposar les seves idees i reflexions a través del joc.
La visita virtual, sorgida com una eina necessària aquests dies, ha estat pensada expressament per a les escoles i es pot realitzar tant des de l’aula en grup com des de casa, on cada alumne es connecta des d’un dispositiu mòbil. L’objectiu és poder transmetre els mateixos aprenentatges i experiències didàctiques a través del món virtual.

Aquesta nova modalitat de visita busca complementar i diversificar l’oferta educativa que ofereix el Consorci de Residus del Maresme. Tanmateix, cal remarcar que les visites i els tallers presencials continuen en marxa i que en aquests moments s’està treballant per oferir novetats de cara el curs escolar que acabem d’iniciar, com ara un nou taller didàctic fet amb col·laboració del Tecnocampus titulat ‘Aprenem a Ecodissenyar’ o una proposta de projecte d’aprenentatge servei comunitari adreçada a alumnes de 3r i 4t d’ESO.

Redacció
Foto: Marga Cruz
Font:  Consorci de Residus del Maresme

 

Deixa un comentari