Publicat el 28/06/2021

Es doblen els contagiats, a Mallorca i hi ha uns 1.200 contactes identificats

Ja són 242 els estudiants catalans que s’han contagiat en viatges de final de curs a Mallorca, Menorca i Tenerife. La xifra de casos s’ha doblat en el brot de Mallorca, que ha passat de 64 a 132 casos en poques hores; a Menorca s’ha evolucionat de 57 a 76 contagis, i a Tenerife, de 27 a 34.
En total hi ha uns 1.200 contactes aïllats. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que aquest cap de setmana s’han fet unes 4.800 trucades, 2.800 més que el cap de setmana passat. S’han programat 2.145 proves, 1.100 més que la setmana passada.

Cabezas ha reconegut que el seguiment d’aquests brots està sent un procés molt dinàmic, i que els serveis de vigilància epidemiològica estan fent una tasca intensa per arribar a tots els contactes. En aquest sentit, ha demanat la col·laboració de tothom per poder tallar les cadenes. Es tracta de casos lleus i no consten hospitalitzacions.
La secretària ha insistit també que són brots concrets lligats a persones concretes en un moment determinat. En aquest sentit, ha demanat també que no s’estigmatitzi el col·lectiu de gent jove, de qui ha dit que majoritàriament segueix les mesures de prevenció.

En el cas de Catalunya, els casos s’han detectat quan ja havien tornat, i per això han indicat que les quarantenes es facin al lloc de residència. No s’han trobat amb casos en què les quarantenes s’hagin hagut de fer als destins dels viatges.
D’altra banda, ha explicat que hi ha un brot entre estudiants del País Valencià que van viatjar a Catalunya. Salut té constància d’alguns estudiants de Catalunya que també estan en estudi, però com que el brot base es va detectar al País Valencià, el brot es porta des del servei valencià de vigilància epidemiològica.

Els brots en xifres
Pel que fa als viatges a Mallorca entre l’11 i el 20 de juny s’han identificat 132 casos positius, 70 dels quals corresponen a Barcelona ciutat, 54 a la Regió sanitària Catalunya Central i 8 casos positius a altres territoris.
Hi ha 560 contactes estrets, dels quals 204 són a Barcelona ciutat, 310 a la Regió Sanitària Catalunya Central, i 46 a altres territoris. Aquesta reducció de contactes estrets és pel fet que alguns han esdevinguts positius.
Sobre els brots relacionats amb viatges a Menorca, hi ha 69 casos positius a Barcelona ciutat (amb 262 contactes estrets) i 7 casos positius a la Regió Sanitària Metropolitana Nord – Maresme (30 contactes estrets).
De Tenerife s’han detectat un total de 34 casos positius i 287 contactes estrets.

ACN Barcelona

 

Deixa un comentari