Publicat el 18/01/2018

Una part viatjava per via marítima oculta en un fals carregament de pinyes i l’altra va ser intervinguda en un vehicle i en registres domiciliaris

La policia espanyola, en col·laboració amb la policia portuguesa, ha desmantellat un grup de narcotraficants que adquiria i repartia la droga a la resta de l’Estat des d’un habitatge de Terrassa. Els agents han intervingut, en total, 745 quilos de cocaïna i han detingut els nou integrants del grup, que estava liderat per dos germans de nacionalitat colombiana.
A banda, han desmantellat dos laboratoris ubicats a les localitats madrilenyes de Pinto i Nuevo Baztán, on es manipulava la droga prèviament traslladada en vehicles des del Vallès. Part dels 745 quilos de cocaïna es van interceptar a l’interior d’un dels vehicles que viatjaven periòdicament a Madrid, ocults en quaranta paquets de forma cilíndrica ocults sota la roda de recanvi, i en registres domiciliaris; i la resta al port de Lisboa a l’interior d’un fals carregament de pinyes procedent de Panamà.

Arran de l’operació, es van fer sis registres en què es van intervenir més de 400.000 euros, dues premses hidràuliques, diverses balances de precisió, tres envasadores i diversa documentació relacionada amb el grup.
La investigació es va iniciar a principis d’abril després que es tingués coneixement que un grup majoritàriament format per ciutadans de nacionalitat colombiana, liderada per dos germans, es dedicava al tràfic de cocaïna. A Madrid, els agents van localitzar alguns habitatges que funcionaven com a laboratoris clandestins i on hi residien els membres del grup per donar imatge de normalitat. Els integrants adquirien la cocaïnes i l’emmagatzemaven en un habitatge de seguretat a Terrassa, on s’hi estava poc temps per després ser traslladada als laboratoris. Del transport, se n’encarregava un dels dos germans que liderava el grup, amb una periodicitat de 15 o 20 dies.

A finals de novembre, els investigadors van tenir constància que els narcotraficants preparaven un nou viatge a Terrassa per adquirir més droga i van interceptar el vehicle de tornada. Allà, hi van localitzar 40 paquets de cocaïna de forma cilíndrica i d’un quilo de pes cada un amagats sota la roda de recanvi i van detenir el conductor.

Els agents van fer sis registres en domicilis utilitzats pels membres del grup a Madrid i Terrassa. En total, hi van trobar 350 quilos de cocaïna en diverses maletes que es trobaven a l’interior d’una furgoneta aparcada en un garatge de Terrassa. En aquest habitatge, es van arrestar quatre persones, tres d’elles de nacionalitat colombiana i un altre natural de Veneçuela, i també es va intervenir documentació relacionada amb l’empresa de suposada importació de fruita utilitzada com a tapadora i que feia arribar els carregaments de pinyes al port de Lisboa amb la cocaïna al seu interior. Concretament, a l’interior dels fruits hi van trobar 355 quilos més amagada en cilindres pintats en cera groguenca.

ACN Terrassa
Foto: Part de la droga intervinguda i els utensilis per manipular-la del grup desmantellat.

Deixa un comentari