Publicat el 19/12/2018

La sessió sobre innovació en salut es farà dijous, 20 de desembre, a l’Hospital de Mataró, a les 15’30h

Aquest dijous 20 de desembre se celebrarà, a l’Hospital de Mataró, la sessió ‘Innovació en salut: intel·ligència artificial i tecnologia mòbil’, que s’inclou dins del cicle de conferències d’experts de MÉNTOR CSdM, un programa d’emprenedoria, innovació i salut organitzat pel Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), Eurecat i Tecnocampus.

L’objectiu d’aquest programa, tal com expliquen els seus organitzadors, és el desenvolupament de projectes tecnològics aplicables al camp de la salut que compta amb el suport i l’assessorament personalitzat de mentors de renom.

Precisament, la sessió, oberta i d’accés gratuït, comptarà amb la presència de Jordi Serrano, fundador de Universal Doctor, empresa que desenvolupa apps per facilitar la comunicació multilingüe entre professionals de la salut i pacients quan es parlen idiomes diferents. Serrano parlarà de la innovació mèdica com una necessitat, ressaltant la importància de temes com el big data o la intel·ligència artificial.

També participarà Álvaro Frías, psicòleg clínic i coordinador del programa sobre Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) delCSdM. Frías explicarà la seva experiència en el desenvolupament de B·Rigth, una aplicació mòbil per a crisis en pacients amb TLP. Aquesta app terapèutica serveix per ajudar a aquests pacients amb les seves necessitats addicionals de coaching psicològic quan s’enfronten a crisis emocionals, convertint-se en una eina pionera, eficaç i flexible amb la qual l’usuari podrà auto-monitorar en el moment de tenir una crisi a casa, a la feina, amb un amic o amb la parella. Frías va ser alumne de la primera edició del programa Méntor CSdM i en aquest curs es va gestar el projecte B·Rigth.

Programa MÉNTOR CSdM

Aquesta sessió s’inclou dins del cicle de conferències d’experts de MÉNTOR CSdM, que al gener inicia la seva segona edició. Un curs d’Emprenedoria, Innovació i Salut, promogut per la Fundació Salut Consorci Sanitari del Maresme, l’EURECAT i el TecnoCampus, i adreçat a emprenedors, professionals sanitaris i de sectors afins que volen desenvolupar un projecte tecnològic aplicable al camp de la salut. Un dels avantatges principals d’aquest programa és que l’alumne compta amb el suport i l’assessorament personalitzat de mentors de renom.

Les inscripcions per a la 2a edició del Méntor CSdM ja estan obertes.

 

Programa de la sessió ‘Innovació en salut: intel·ligència artificial i tecnologia mòbil’

Sessió oberta –  Accés gratuït.

Dijous 20 de desembre, a les 15.30 hores,

Sala d’actes de l’Hospital de Mataró.

15.30 h.

La innovació mèdica no és un luxe, és una necessitat.

Jordi Serrano, fundador de UniversalDoctor.

16.00 h.

B·Rigth. Aplicació mòbil per a crisis en pacients amb trastorn límit de la personalitat.

Álvaro Frías, psicòleg clínic, coordinador del programa Ambulatori del Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) del Consorci Sanitari del Maresme.

16.30 h.

Presentació del Programa Mentor.

Pere Clavé, director acadèmic, de recerca i d’innovació del Consorci Sanitari del Maresme.

17.00 h.

Aperitiu.

 

Deixa un comentari