Publicat el 28/07/2015

L’empresa encarregada de la gestió de recollida de residus ha instal·lat cinc nous contenidors de roba usada ubicats a les àrees de recollida de carrer de Núria, la plaça Sarota, la Riera Coma Fosca, al carrer Riera Alta i al carrer La Selva.
Els nous contenidors se sumen als dos que ja havia instal·lats a l’Hort de la Rectoria i al carrer Rosaleda i formen part de la xarxa de recollida del consorci d´entitats de la Cooperativa Roba Amiga, format per empreses d’inserció social, que té per objectiu fer més eficient el procés de gestió de la roba de segona mà a Catalunya per reduir al màxim els residus tèxtils a través d´un model que promogui la inserció de persones en situació o amb risc d´exclusió social.
Recomanacions per dipositar la roba. Què puc portar en els contenidors?
Qualsevol producte tèxtil en bon estat:
– Roba de vestir
– Roba de la llar (llençols, tovalloles, etc.)
– Sabates, bolsos, cinturons…
Com s´ha de fer?
La roba s´ha de rentar, plegar i dipositar-la en una bossa tancada dins dels contenidors.
Les sabates aparellades, lligant-les pels cordons o bé amb cinta i dins d´una bossa.
Altres elements, com a cinturons i bosses de mà o motxilles,  s’han de dipositar de manera que quedin el màxim de compactades possible.
Què no s´hi ha de llançar?
Evita posar-hi roba bruta o estripada, i  cal tenir cura de que no hi hagi restes de menjar o pintures.
La roba en bon estat també es pot lliurar directament a Càritas, que la recull per donar-la a la gent necessitada del municipi.
Des que es van instal·lar els primers contenidors, al març de 2011, s´han recollit prop de 50.000 kg de roba usada a Alella.

Deixa un comentari