Publicat el 18/05/2014

Els treballs, segons informa el consistori, amb un pressupost de 293.000 euros, s´estendran durant sis mesos i se centraran en la coberta, molt malmesa; en la recuperació del terra hidràulic i tractaments d´humitats a la planta zero; en la reparació de les patologies de la façana i la balconada; en la consolidació de les reixes de l´edifici; en la restauració de les pintures murals de la planta baixa i la primera planta, i dels vitralls de la porta de l´entrada; en la instal·lació de climatització, i en la recuperació del triple espai del distribuïdor de l´escala.
Un cop els treballs estiguin finalitzats, s´hi instal·larà la pinacoteca municipal.
D’altra banda, afegeixen que la rehabilitació de la Casa de Cultura és una de les intervencions més destacades del projecte Terra de Mar, que vol recuperar alguns dels edificis i punts més emblemàtics de la història i la cultura del municipi perquè esdevinguin espais centrals de l’activitat social, tant per als habitants de la vila com per als visitants i turistes. En concret, la Casa de Cultura, el parc del Llac i la Mina Museu són els espais recuperats. El pressupost total del projecte és de 640.000 euros, la meitat dels quals (320.496 euros) se sufragaran amb la subvenció dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) que es van adjudicar a l’Ajuntament l’estiu del 2012.
La resta del finançament del projecte ve de la Diputació de Barcelona, a través del programa Xarxa de Governs Locals 2012-2015, per un valor de 189.000 euros. En el projecte s’imputen les obres ja realitzades amb anterioritat a la Casa de Cultura per un valor de 131.000 d’euros, de manera que queda cobert el 100% del finançament del projecte, destaquen també des del consistori.

Deixa un comentari