Publicat el 18/11/2020

El Ministerio de Transición Ecológica informava sobre els treballs previstos en una trobada amb el Consell Comarcal del Maresme

L’alcalde, Jordi Mir, així com el regidor de Medi Ambient, Daniel Meroño, com a representants comarcals del PDeCAT i del  PSC, respectivament, del Comissionat per a la Preservació del Litoral del Consell Comarcal del Maresme, han mantingut una videoreunió amb el Subdirector General para la Protección de Costas del Ministerio de Transición Ecológica de l’Estat, Ángel Muñoz.
Durant la trobada Muñoz ha informat que els projectes constructius corresponents a la fase prioritària del Pla d’Actuació al Maresme del 2015, al Masnou i Ocata, ja estan redactats i que es troben en fase última d’avaluació d’impacte ambiental.

Pel que fa a Cabrera de Mar, el projectes constructiu corresponents a l’espigó en “L” al sud del nostre litoral,  ha estat adjudicat recentment (concretament el 2 de setembre). En fases posteriors, caldrà projectar els dos altres espigons situats més al nord. Aquestes obres es prioritzen en funció del Pla d’Actuació Comarcal i acostumen a tenir durades curtes entre 2 i 3 mesos.

Per altra banda, s’ha informat de la realització d’un estudi geofísic per localitzar bancs de sorra, que també haurà de passar la seva Avaluació Ambiental.
Donat que serà una obra costosa, doncs caldran dragues a més de 50 metres de profunditat, es faran nous estudis en altres zones.

Aquestes obres s’han de finançar després de l’aprovació dels nous pressupostos estatals, així com el que pugui aportar el Fons de Recuperació Europeu.

 

Deixa un comentari