Publicat el 09/08/2015

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet van detenir el passat 2 de juliol un home de 20 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la mateixa població, com a presumpte autor de tres robatoris amb violència i intimidació, un delicte de lesions i dues faltes de lesions.
La investigació es va iniciar pocs mesos enrere després que els agents van detectar un increment de robatoris amb violència a dones d’edat avançada. En tots els casos, l’autor aprofitava que les víctimes accedien soles a les porteries dels immobles on residien per assaltar-les amb violència fora de la vista dels vianants i disminuint considerablement les possibilitats d’auxili de les víctimes.
L’home abordava les víctimes quan aquestes entraven a la porteria i aprofitava per escanyar-les, amb la clara intenció de provocar la seva indefensió fent-les perdre la consciència i, en un lloc apartat de la vista de tothom, els sostreia joies, diners i objectes de valor. En algun d’aquests casos, en què la víctima s’hi havia resistit, l’autor havia emprat gran violència i li havia arribat a provocar lesions de gravetat.
En tots els casos les víctimes donaven una descripció del ara detingut molt similar així com del mètode emprat per cometre el robatori, fet que va fer sospitar que es tractava de la mateixa persona que actuava de manera reincident. A més a més els robatoris havien estat comesos en zones geogràfiques properes com els barris de Santa Rosa i Fondo.
Les tasques d’investigació realitzades pels agents van permetre identificar i detenir l’autor, un home amb més de 10 antecedents, la majoria per fets similars, a qui s’han pogut imputar tres d’aquests fets.
La investigació continua oberta i els agents no descarten que l’autor hagi actuat acompanyat i que pugui està relacionat amb més fets, tot i que no ha pogut ser reconegut per les víctimes.
El detingut va passar a disposició judicial el passat 4 de juliol davant el jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Gramenet el qual va decretar el seu ingrés a presó.

Deixa un comentari