Publicat el 09/06/2020

El baixador de la línia 1 de Rodalies té accés directe a la sorra i és impossible fer-hi un control d’accés

L’Ajuntament de Cabrera de Mar demana col·laboració a Renfe per facilitar la gestió de l’ocupació de les platges del Maresme a partir del pròxim cap de setmana, el primer de la fase 2 de la desescalada i en el que veïns d’altres poblacions es podran desplaçar a la costa maresmeca a gaudir de les seves platges.
La situació és especialment preocupant en aquest municipi, ja que el baixador de la línia 1 de Rodalies té accés directe a la platja i en hora punta “suposa el desembarcament de moltes persones cada cinc o deu minuts”, avisa l’alcalde, Jordi Mir. El consistori suggereix a la companyia que utilitzi la megafonia interior dels combois per informar els passatgers de l’estat de l’ocupació de les platges abans de cada estació.
Una mesura d’aquestes característiques, defensa Mir, aniria “molt bé” als usuaris i també als ajuntaments “que evitaríem haver de gestionar multituds de gent que no podran accedir a la platja si està plena”. Aquesta és ara, segons l’alcalde de Cabrera, una de les principals preocupacions de molts municipis costaners amb l’arribada de la fase 2.

En el cas de Cabrera de Mar, un cop la gent baixi del tren el control d’accés a la platja és “impossible” perquè és un espai obert. Fer un punt d’accés en els pocs metres de distància que separen l’estació de la sorra seria contraproduent, segons l’alcalde: “Estaríem fent un embut que és allò que hem d’evitar, que és crear aglomeracions”. “Cal que tothom tingui la informació i pugui baixar a platges que no estiguin plenes”, insisteix l’alcalde.
Per la seva banda, l’Ajuntament de Cabrera ha tancat la majoria d’accessos a peu des del poble i només n’ha deixat dos d’oberts – Torrent dels Vinyals i Torrent del Molí– per poder fer un control més acurat de l’aforament.

A més, es contractaran tres agents cívics per informar els banyistes, s’instal·larà cartellera i es recomana als banyistes que limitin la seva estada a la platja a dues hores i mitja. I és que a més de les dificultats derivades de la covid-19, Cabrera de Mar es troba aquest any amb una gran pèrdua de superfície de platja després del Glòria.
Dels 2,5 quilòmetres de façana litoral que té el municipi, n’hi havia fins ara dos de disponibles. Aquest any, la platja queda reduïda a un quilòmetre amb amplades variables, entre els 25 metres en els punts més amples, a trams de només cinc metres en els trams més estrets, a l’extrem nord del municipi.

ACN Cabrera de Mar

 

Deixa un comentari