Publicat el 09/09/2022

A partir de les 8.05 h s’ha reobert l’accés al vestíbul però fins les 9.15 h tots els trens anaven en sentit Barcelona

 

 

 

Els usuaris de Rodalies de Mataró (Maresme) han viscut amb indignació i nervis l’avaria ferroviària a Adif que ha deixat sense el país sense trens de Renfe. Tot i que l’anomalia s’ha resolt pels volts de les 8.00 h, les portes del vestíbul de l’estació no han obert fins les 8.05 h, i els trens només passaven en sentit Barcelona.
Això ha fet que a les andanes 1 i 3, on s’hi aturen els trens en sentit nord, s’hi hagin acumulat molts viatgers que no podien fer el seu trajecte amb destinacions com ara Calella o Arenys. Fins les 9.15 h no han passat els primers trens cap aquestes localitats, però el volum de combois ha estat pràcticament anecdòtic i ha fet falta que personal de Renfe anunciés des de la mateixa via les sortides dels combois.

Els usuaris han esperat fins que s’han obert els torns d’accés, que lluïen tots una creu vermella que barrava el pas fins les 8.05 h, a la vegada que s’anunciava per megafonia que l’avaria estava resolta. L’accés a les vies ha permès enfilar als trens habilitats en aquell moment, tots en sentit Barcelona.
“Porto aquí tres quarts d’hora, i des de llavors tots els trens que passen ho fan cap a Barcelona, cap en sentit Arenys”, lamenta Xavi Frutos, que té coll avall que acabarà la setmana arribant tard a la feina. “No informen, i quan ho fan pes altaveus no s’entén res”, afegeix, un fet que es dona en alguns dels missatges emesos a l’estació de Mataró i que sonen entretallats.

Les andanes 1 i 3 han estat les que han concentrat una major afectació de viatgers, que veien com els panells informatius anunciaven un tren amb arribada prevista en un minut. No obstant, aquets minut ha durat més d’una hora, el temps que ha trigat en passar el primer comboi en sentit Arenys.
“Jo vinc del Clot-Aragó, a Barcelona, i allà el cambrer que m’ha servit el cafè ja m’ha dit que no funcionava cap tren”, explica Jordi Regàs, un altre usuari que havia de ser a primera hora a Arenys. “Pensava que feia broma, l’home”, afegeix.
Regàs ha optat per fer salts entre mitjans de transport, i del tren ha sortit en metro cap a Arc de Triomf, on ha agafat un autocar per arribar a Mataró. “Un cop aquí no sé quan arribaré a la feina, ja he demanat un justificant pel que pugui ser”, apunta.

Pels volts de les 9.15 h, però, personal de Renfe ha anat a les vies afectades per anunciar que dos trens sortirien de manera imminent en sentit nord, un cap a Calella i un altre cap a Arenys, amb molt poc temps de marge. De fet, el de Calella ha sortit quan la treballadora encara no havia recorregut tota l’andana, això sí, sense que els usuaris que portaven més d’una hora esperant s’hagin quedat a terra.

Tot i la resolució de la incidència, els trens segueixen circulant amb els horaris alterats, una situació que s’anuncia per megafonia i que s’apunta que poden superar els 30 minuts de diferència respecte la previsió habitual.

 

Redacció
Imatge i font: ACN Agència Catalana de Notícies

Deixa un comentari