Publicat el 16/05/2016

El passat dissabte 14 de maig, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i representants de la Fundació Humana van inaugurar el Projecte 3C a l’hort social de Calella (Torrent de Valldebanador, Riera Capaspre per darrera de l’Hotel H-Top Olympic). A més, amb motiu de la inauguració, es va poder gaudir d’una jornada de portes obertes.

Segons informa el consistori calellenc, el Projecte 3C és un programa d’agricultura urbana que té com a principals objectius sensibilitzar la població local amb el medi ambient, fomentar la cultura de l’agricultura ecològica i promoure la integració social. Les tres “C” que formen el nom del projecte són les sigles de “conreem”, “clima” i “comunitat”.

El projecte, gestionat per la Fundació Humana, permet la participació de quinze beneficiaris de Calella que disposen de mil metres quadrats de terreny agrícola on podran conrear els seus propis vegetals i adquirir així noves habilitats. Els usuaris tenen l’obligació d’anar a l’hort un mínim de dos matins a la setmana i, a més de cultivar la terra, han d’encarregar-se d’altres tasques d’adequació de l’espai.

El passat mes de setembre, l’Ajuntament de Calella i la Fundació Humana van signar un conveni de col·laboració per a la implantació d’aquest programa d’agricultura urbana. El conveni reforça l’actual projecte d’Horts Socials, promogut per l’Ajuntament de Calella i iniciat l’any 2013.

Deixa un comentari