Publicat el 07/09/2018

Per primera vegada es posa en circulació a Catalunya un bus autònom, que recorrerà 8 municipis

 

Avui divendres, 7 de setembre a les 17 h, es dona el tret de sortida, a Sant Cugat del Vallès, de la Gira Catalana del Bus Autònom, amb la qual es posarà en circulació, per primera vegada a Catalunya, un bus d’aquestes característiques. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, i el president de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jordi Xena, acompanyats del director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, i el director general de l’AMTU, Joan Prat, faran el viatge inaugural d’aquesta gira.

Les autoritats arribaran amb el bus autònom a la Rambla del Celler de Sant Cugat (davant Ajuntament) a les 17h. Posteriorment, el conseller de Territori, l’alcaldessa de Sant Cugat i el president de l’AMTU faran els parlaments en l’acte d’inauguració.

La Gira Catalana del Bus Autònom és una iniciativa pionera que duen a terme conjuntament l’AMTU i la Generalitat i que farà possible que Catalunya realitzi les primeres proves de transport públic amb vehicle autònom. La gira es duu a terme de setembre a octubre, de manera que després de Sant Cugat el bus també circularà per Terrassa, Sabadell, Girona, El Vendrell, Reus, Martorell i Vic. Els ciutadans podran pujar-hi gratuïtament i conèixer de primera mà com funciona aquest nou sistema de transport.

 

Deixa un comentari