Publicat el 21/03/2022

La inauguració de les jornades també ha anat a càrrec del president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Enric Bartrés, i la regidora de Promoció de Ciutat de Mataró, Núria Moreno

 

 

El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, ha inaugurat les jornades gastronòmiques del Plat de Mataró juntament amb el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Enric Bartrés, i la regidora de Promoció de Ciutat de Mataró, Núria Moreno.
Tots tres han posat l’accent en la trajectòria del Plat de Mataró com a element promocional de la ciutat i de la comarca i en la recuperació del sector després de la pandèmia.
 L’esdeveniment gastronòmic arriba enguany a la 25a edició promocionant els ingredients del territori: proximitat, producte de la terra i de temporada, representats en la sípia amb pèsols i patata, un plat amb denominació d’origen. Amb pèsols del Maresme, sípia del Mediterrani i patates de l’horta de la comarca.

Fins l’1 de maig es pot degustar el Plat de Mataró a 12 establiments de la ciutat de Mataró:
Caminetto, on va tenir lloc la inauguració, El Mundial, Europa, L’Harmonia, Iluro, Punt 6, Nou Daxana, Nuus, Som Terra, Tapas & Más, Can Bruguera i Auto d’Ara.

Aquest tradicional plat mataroní s’emmarca en el Temps de Pèsols al Maresme, una de les dates gastronòmiques més importants de la comarca, amb un producte de km 0 ben nostrat i tan preuat que rep el sobrenom de “perla verda”. A la comarca s’hi conreen diverses varietats, algunes ben exclusives, com el garrofal o la floreta, també el ganxo, amb les que es poden fer infinites combinacions.

24 productors i elaboradors, així com 29 restauradors d’arreu del Maresme, participen en el Temps de Pèsols, oferint aquest llegum tot just acabat de collir o ja cuinat amb gran enginy en plats amb gran sabor.
El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha elaborat un receptari amb un munt de propostes, també per fer amb els més petits tot cuinant en família, i la iaia del Maresme s’hi ha apuntat amb una recepta il·lustrada. Tota la informació del Temps de Pèsols, aquí.

Redacció
Imatge i Font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Deixa un comentari