Publicat el 18/01/2018

La roba procedeix dels 19 contenidors que hi ha distribuïts per tot el municipi,

L’organització no governamental per al desenvolupament Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit 81.134 kg de roba i calçat usats a Vilassar de Mar al llarg del passat 2017. Aquesta xifra representa un increment del 10% respecte l’any 2016, confirmant la confiança de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. La reutilització i el reciclatge de la roba recuperada evita l’emissió de 257 tones de CO2.

La roba procedeix dels 19 contenidors que hi ha distribuïts per tot el municipi, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals dóna una segona vida. Humana gestiona la recollida selectiva de roba usada, de forma gratuïta, a la nostra localitat des del 2012.

Des de la Fundació tenen el compromís de revertir a nivell local part dels recursos generats amb la gestió de la roba que dóna la ciutadania, amb bons d’ajuda per a persones amb pocs recursos econòmics. Ahir es va fer l’acte de lliurament d’aquests bons, un total de 35. Són un vals que tenen un valor de 30 euros cadascun i que seran repartits pel departament de Serveis Socials entre les persones del municipi que ho necessiten. Cada val es pot bescanviar per roba a les botigues d’Humana que estan a Barcelona. A més, Humana també dóna suport a una iniciativa de reforç escolar per a alumnes de primària i secundària coordinada per la Regidoria de Serveis Socials.
A l’acte de lliurament dels bons d’ajuda, celebrat al consistori, ha assistit el regidor de Medi Ambient, Espais Públics i Equipaments, Joan Roca; la regidora de Serveis Socials, Igualtat, Família i Gent Gran, Núria Arasa; les tècniques dels respectius departaments, Marta Torrellas i Maria Josep Tarrés; i com a representant d’Humana, Emma Dalmases.

 

 

Deixa un comentari