Publicat el 22/11/2019

Una jornada plena d’activitats en la que s’encendrà la il·luminació nadalenca de la ciutat i que culminarà amb un concert al passeig Marítim

A les 18 hores es farà l’encesa de llums de la plaça de la Vila on hi haurà un gran arbre de Nadal transitable de dotze metres amb una estructura que permet creuar-lo i fer-se fotografies en l’interior.
Posteriorment, a les 19 hores, s’il·luminarà el pont del Petroli, un dels emblemes de la ciutat.
A partir de les 19 hores la música serà la protagonista de la jornada festiva amb un gran concert que tindrà lloc al passeig Marítim de la ciutat, i on Macaco i Soraya presentaran els seus darrers treballs discogràfics.
En aquest mateix indret, durant tot el dia, les persones assistents podran gaudir de la 7a Fira de Joves Creadors i Creadores ‘Connec’t’Art’ i del parc cultural ‘Hola Nadal!’, que comptarà amb tallers, animació, artesania i una àmplia oferta gastronòmica.
El Centre Cultural l’Escorxador-Nau3 es tornarà a transformar en la Fàbrica de joguines de Badalona, on els infants podran entregar les seves cartes als Tornemis, els personatges encarregats de fabricar les joguines que demanin i d’acompanyar als reis durant la Cavalcada de Reis Mags que es celebra el 5 de gener. Aquest any la visita a la fàbrica s’ampliarà i es podrà fer els dies 28, 29 i 30 de desembre i els dies 2, 3 i 4 de gener de 2020.
D’altra banda, com en anys anteriors, els nens i nenes també podran assistir al parc esportiu i lúdic de Nadal situat al Complex Municipal de Montigalà de 23 al 30 de desembres, (excepte els dies 25 i 26).

Tradicions i solidaritat
Els dies de Nadal a Badalona estan marcats també per les tradicions i la solidaritat. Com cada any, entre el 23 de novembre i el 23 de desembre, Fira de Nadal a la plaça de la Plana, amb la venda ‘avets, pessebres, tions i ornamentació nadalenca.
Diumenge 1 de desembre se celebrarà el 25è Mercat del Trasto al parc de les Muntanyetes de Montigalà. Es tracta d’una fira que té la voluntat de promoure la reutilització i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i donin servei a persones que els necessitin. Al Mercat del Trasto de Nadal es dóna un protagonisme especial a les joguines i als objectes nadalencs, com per exemple, elements de decoració, postals fetes amb materials reciclats, etc.
Una de les tradicions més arrelades a Badalona durant els dies de Nadal és el pessebre tradicional instal·lat a la plaça de la Vila i la mostra de pessebres i diorames que es situa a la sala El Refugi, que enguany arriba a la seva vint-i-unena edició i compta amb diversos pessebres i diorames que ofereixen la visió de diversos indrets de Badalona.
Tant el pessebre tradicional com la mostra s’inauguraran el dia 13 de desembre amb una cantada de nadales a càrrec de cors escolars i d’alumnes del Conservatori Professional de Música de Badalona i es podran visitar fins al 6 de gener.
Altres activitats que es realitzaran a Badalona durant el mes de desembre seran els tallers de centres de taula o fanalets (que es faran a les biblioteques, mercats municipals, o centres cívics), les cantades de nadales, la fira d’artesania nadalenca, el pessebre vivent, la representació dels pastorets o la XVII Trobada de Corals, entre d’altres.

 

 

Deixa un comentari