Publicat el 28/10/2016

Han quedat instal·lades a la platja dels Pescadors de Badalona les tres barques de propietat municipal que el passat mes d’agost van ser retirades per ser sotmeses a un procés de restauració. Les barques presentaven aleshores un aspecte força degradat a causa de les inclemències meteorològiques, l’efecte corrosiu de l’aire marí i, sobretot, com a conseqüència dels actes incívics. 

Després d’aquests mesos de treball en la seva restauració i de polir tota la superfície de fusta, s’ha aplicat una capa de fibra de vidre per fer les barques més resistents a les inclemències del temps i també als actes vandàlics. La restauració efectuada ha inclòs la instal·lació d’unes tapes que eviten l’acumulació d’aigua i deixalles en el seu interior. 

Els treballs de restauració s’han portat a terme en un espai que Marina Badalona té al Port de la ciutat i que ha cedit gratuïtament. 

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; i el secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat i també regidor badaloní, Ferran Falcó; han visitat la platja dels Pescadors mentre s’estaven portant a terme els treballs de col·locació d’aquestes tres barques
El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha explicat que “la restauració d’aquestes tres barques de propietat municipal permetrà que la ciutadania pugui gaudir des d’avui d’aquest patrimoni humà, cultural i visual badaloní”. “ Inaugurem el que serà un nou punt d’atracció al passeig Marítim, com l’estàtua de l’Anís del Mono” ha indicat el regidor qui també ha fet una crida “perquè es respectin aquestes barques com a símbol del patrimoni local mariner”.

Deixa un comentari