Publicat el 18/02/2020

Aquesta és la vuitena òpera infantil, una producció pròpia compartida entre el Teatre Auditori de Granollers, Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, l’Orquestra de Cambra de Granollers i l’Associació Cultural de Granollers

Greta i els Trihumans és la nova producció pròpia de la temporada d’òpera infantil del Teatre Auditori de Granollers, que ha encarregat a l’escriptor i guionista Piti Español i al compositor musical Joan Vives.
L’òpera infantil, que es podrà veure el 28 i 29 de març a les 18h, és una obra original i de creació pròpia de gran envergadura que el Teatre Auditori de Granollers porta a terme cada dos anys.  Una òpera infantil que arriba a la vuitena edició amb un tema de rabiosa actualitat: l’activista de 16 anys Greta Thumberg i l’emergència climàtica mundial. Encarregat, ara fa gairebé dos anys, pel Teatre Auditori de Granollers, l’òpera uneix en un mateix escenari l’Orquestra de Cambra de Granollers i VEUS -Cor Infantil Amics de la Unió- i més d’un centenar de nenes i nens d’escoles de la ciutat: CEIP Joan Solans i CEIP Ferrer i Guàrdia.

Del text i la dramatúrgia se n’ha encarregat l’escriptor i guionista Piti Español -amb més de trenta anys de carrera escrivint per a televisió, teatre i cinema- i de la música el compositor i músic Joan Vives -que han treballat amb Dagoll Dagom i La Cubana i ha escrit la música de més d’una vintena de pel·lícules i sèries de televisió.
Amb Greta i els Trihumans el Teatre Auditori de Granollers referma el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental a través de les arts escèniques, un dels compromisos de l’equipament que acaba de rebre el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental que atorga la Generalitat de Catalunya. Greta Thunberg, la noia sueca que ha impulsat els Fridays for Future, el moviment de nens i nenes de tot el planeta en lluita contra l’emergència climàtica, ha servit d’inspiració als creadors d’aquesta òpera infantil, una obra actual que desenvolupa una història molt emotiva amb tocs d’humor, ambientada en un món futurista, distòpic i, si no reaccionem a temps, potser inevitable. Una òpera que porta un subtítol que deixa ben clara la seva intenció: el futur que ens (des)espera.

EL PROJECTE ÒPERA INFANTIL
Cada dos anys el Teatre Auditori de Granollers i l’Orquestra de Cambra de Granollers, amb la col·laboració de l’Associació Cultural de Granollers, organitzen, juntament amb el cor Veus – Cor Infantil dels Amics de la Unió, el projecte ÒPERA INFANTIL, acompanyats per solistes professionals i grups de nens i nenes d’escoles de la ciutat. Una iniciativa ambiciosa que, al llarg de les seves set edicions, s’ha anat convertint en un clàssic de la programació musical de Granollers.

L’adaptació de contes populars ha estat, fins aquest any, el fil conductor d’aquestes produccions que, en les últimes edicions, han encarregat la proposta musical i l’adaptació i dramatúrgia del text a reconeguts professionals.

L’Associació Cultural de Granollers i el Teatre Auditori duen a terme, des de fa anys, projectes culturals amb una clara voluntat educativa que volen incidir en el teixit social de la ciutat i de la comarca, obrint finestres a noves experiències escèniques i creant així, nous espectadors de teatre, música i dansa.
Projectes que, a més, volen garantir i impulsar l’accés als espais culturals a tota mena de públics de la ciutat, perquè se’ls sentin seus, que és el que són, seus.

Més informació i sinopsi: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio/c/349-greta-i-els-trihumans.html

Deixa un comentari