Publicat el 09/04/2017

La seva família l’havia donada a la ciutat i avui s’ha inaugurat a la pl. de Can Trullàs

Transformador del temps, l’obra que Manel Batlle va escolpir l’any 2000 amb deixes de ferro ha quedat instal·lada des d’ara a la plaça de Can Trullàs, l’espai on hi va haver la foneria del mateix nom fins l’any 1990.

Amb aquesta obra, Manel Batlle i Mundet (1948-2012) projecta una nova mirada i n’extreu una forma inèdita, que posa a l’abast de l’espectador perquè li afegeixi significats.
Es dona la circumstància que la peça ja es va col·locar temporalment a la plaça de Can Trullàs amb motiu d’una exposició que va promoure la Galeria AB per la Festa Major de l’any 2000.

La inauguració ha comptat amb la presència de la família de Manel Batlle i l’actuació de la ballarina Nora Baylach que ha ofert l’espectacle Òxid, amb música de Tiger Menja Zebra. Òxid és una reflexió sobre la transformació del temps. L’efecte produït en un cos físic o intangible a conseqüència d’una pausa inexistent. Des de l’exploració del no-res i inspirat en un moviment lineal i constant, busca el trencament de la geometria per transformar-la i observar-la dins d’un cos orgànic. Onades temporals dins un paisatge àrid, ple de pols inerta, que viatja en un espai on el pas del temps és visible… Una oxidació en escena.
Aquesta actuació s’emmarca dins del projecte municipal d’art urbà que preveu fer algunes intervencions artístiques cada any a la ciutat.
ACN- Granollers

Deixa un comentari