Publicat el 20/04/2017

El 2018 començarà a cobrar un impost segons la contaminació dels vehicles que preveu recaptar uns 110 milions d’euros el 2020 i finançarà la renovació del parc mòbil

El Govern preveu eliminar en les properes setmanes alguns descomptes als peatges d’autopistes de la Generalitat a tots els vehicles dièsel.
En el marc de l’estratègia per millorar la qualitat de l’aire, sobretot a la conurbació de Barcelona, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, vol eliminar qualsevol incentiu a la compra de cotxes dièsel, que són els que més òxids de nitrogen emeten. Per això, abans de juny, es cancel·laran les bonificacions als vehicles de baixes emissions que funcionin amb gasoil.
D’altra banda, a partir del 2018 es començarà a implantar un nou impost segons la contaminació de cada vehicle. Quan el 2020 estigui plenament implantat, es preveu recaptar uns 110 milions d’euros anuals, que serviran per protegir el patrimoni natural i per lluitar contra el canvi climàtic, amb ajudes a la compra de vehicles ecològics.
ACN Barcelona

Deixa un comentari