Publicat el 07/07/2017

El TecnoCampus va acollir el passat 6 de juliol la segona edició del GenticDay, una trobada del sector TIC català que va reunir al voltant de 250 participants, entre representants de les administracions i el teixit empresarial

La trobada va ser inaugurada per la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén; la directora d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ, Mariona Sanz; i l’alcalde de Mataró, David Bote. Mariona Sanz va afirmar que l’objectiu de la Generalitat és crear un entorn favorable per potenciar les noves tecnologies, mentre que Guillén i Bote van coincidir a remarcar que el TecnoCampus és una de les apostes clares de la ciutat de Mataró en l’àmbit de les TIC. El president de Gentic, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment amb TecnoCampus i Tertulia Digital, va assenyalar els reptes de la revolució tecnològica. “És un tsunami que està transformant les nostres vides i les nostres empreses”, va apuntar Albert Cortada.

En el debat sobre les TIC a nivell municipal, hi van participar alcaldes i presidents de les principals entitats municipalistes de Catalunya. Es va posar en relleu la necessitat d’impulsar un esforç conjunt entre les diverses administracions públiques per fer arribar les infraestructures de telecomunicacions d’alta capacitat arreu del territori. “El concepte de xarxa, entès dins de les infraestructures de comunicació, és l’element multiplicador de totes les noves tecnologies”, va assegurar David Ferrer, de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat. La resta de ponents van apuntar a la necessitat de crear riquesa a partir d’aquest desenvolupament, fomentar les vocacions tecnològiques entre els més joves i apostar per la imaginació i la innovació com les grans eines del futur.

D’altra banda, a la taula rodona amb empresaris del territori es va destacar la necessitat d’apostar per un aprenentatge permanent i continuat davant d’una revolució tecnològica que ja està transformant les professions actuals, mentre que en el debat sobre les TIC aplicades al sector del turisme es va mencionar el big data com un dels elements claus en la millora de presa de decisions.

Els premis GenticAwards 2017

Durant la trobada ses van lliurar els premis GenticAwards, que reconeixen diferents accions de millora i innovació en l’àmbit tecnològic. Els premis van ser per a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat (al “Municipi connectat”); Siesmo (a l’“Empresa transformada”); i a TBS Agora, a l’“Empresari TIC”).

També es va celebrar una fira d’empreses i productes al voltant de les TIC al Foyer, així com un seguit de conferències relacionades amb temes com la revolució quàntica i la seguretat en l’època de la revolució digital, entre d’altes.

Per la seva banda, el TecnoCampus va promoure un debat sobre les claus d’emprendre en el món digital. Moderat per Emma Feriche, directora de l’àrea d’emprenedoria i empresa del TecnoCampus, en el debat hi van participat les start-ups de la incubadora del TecnoCampus DirComMarketing, Geemba, SmileRepublic i CooperatingVolunteers. Els emprenedors van coincidir a assenyalar que la diferència entre una start-up que aconsegueix convertir-se en empresa i una que no és la capacitat per apostar per un model de negoci clar i per adaptar-se a les necessitats dels clients.

Deixa un comentari