Publicat el 04/08/2022

L’antiga Dogi ha cessat tota la seva activitat a la fàbrica masnovina, en acabar el mes de juliol

 

 

 

 

Representants del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), de l’Ajuntament del Masnou i del comitè d’empresa de Nextil (antiga Dogi) es van reunir ahir a la tarda a la Casa de la Vila per abordar l’acompanyament que rebran les 69 persones que s’han quedat sense feina pel tancament de la fàbrica masnovina.
El grup empresarial va anunciar aquesta decisió el 29 de juny d’enguany i ha estat un mes després, el 31 de juliol, quan ha cessat tota l’activitat al centre de producció.

Tal com es va detallar en la reunió d’ahir, la Generalitat de Catalunya ja treballa en un pla d’orientació, formació i recol·locació dels treballadors i treballadores afectats, atenent les circumstàncies personals de cada cas. El SOC va detallar al representant del comitè d’empresa que contactarà directament amb totes aquestes persones.
L’Ajuntament va oferir tot el suport del Servei Local d’Ocupació per aconseguir els objectius esmentats. Alhora, el consistori va incidir en la importància de reindustrialitzar el sector que ocupava la fàbrica.
El tancament d’aquesta planta de Nextil suposa una fita negativa en la història industrial masnovina, ja que Dogi va néixer al Masnou l’any 1954, creada pel matrimoni Domènech i Giménez. Durant dècades va tenir la fàbrica als terrenys que ara ocupa la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, abans de traslladar-se a la planta que ha ocupat fins ara, a la zona industrial del Camí del Mig.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

Deixa un comentari