Publicat el 18/02/2020

Els Premis d’Educació en el Lleure atorguen 10.000 euros a idees, projectes i entitats que transformen l’educació des del lleure

El guardó reconeix i impulsa, amb el Premi d’Estímul, idees i projectes socials transformadors i, amb el Premi Trajectòria, el valor històric d’una entitat de lleure. El termini d’inscripció finalitza el dia 20 d’abril del 2020.

La Fundació Carulla convoca la 15a edició dels Premis d’Educació en el Lleure, un guardó que reconeix i impulsa projectes transformadors de lleure educatiu en els quals les arts, la cultura i el joc hi són molt presents.
Els premis valoren la tasca d’esplais, caus, cases de colònies, casals de barri i centres d’educació ambiental que, mitjançant projectes culturals, connecten les persones amb l’entorn i estimulen l’aprenentatge d’habilitats i valors.

Un guardó per a les experiències i la trajectòria
Els Premis d’Educació en el Lleure es divideixen en dues categories que destinen fins a 10.000 euros al desenvolupament d’iniciatives d’entitats que transformen mitjançant el lleure.
El Premi d’Estímul s’adreça a les entitats de lleure educatiu que tenen l’objectiu d’impulsar idees i projectes que despertin la solidaritat, la inclusió, el treball en equip, la sostenibilitat i la difusió cultural. En aquest sentit, es premiaran les propostes que donin resposta a una necessitat del barri o la comunitat, fomentin la participació i situïn els infants i joves al centre de l’aprenentatge.
Els membres del jurat atorgaran un total de 3 premis de 2.000 € cadascun i, a més, s’oferirà a les entitats guanyadores un acompanyament i mentoria durant el curs acadèmic 2020 – 2021.
El Premi Trajectòria – Direcció General de Joventut, en canvi, reconeix el recorregut d’una entitat de lleure per la seva història i impacte transformador en la societat. A la convocatòria s’hi podran presentar, tant les mateixes entitats que compleixin els requisits de les bases, com també les propostes de la ciutadania referents a una entitat de lleure que ho mereixi. En ambdós casos, és imprescindible comptar amb l’aval de dues entitats, siguin o no de lleure.
La Fundació Carulla, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, dotaran el Premi Trajectòria una entitat amb un premi valorat en 4.000 euros en reconeixement a la tasca realitzada.

Compromesos amb l’educació que transforma

Els participants podran inscriure’s al Premi d’Estímul i al Premi Trajectòria fins a la mitjanit del 20 d’abril del 2020. A partir d’aquesta data, s’iniciarà la fase de valoració de les propostes presentades, que culminarà al mes de maig amb el veredicte de les propostes guardonades.
El dia 7 de juny se celebrarà l’acte de lliurament dels Premis d’Educació de la Fundació Carulla, en el qual s’entregaran els guardons de les convocatòries dels Premis Baldiri Reixac i els Premis d’Educació en el Lleure 2020.
Enguany, el jurat de la 15a edició dels Lleure està format pel doctor en Pedagogia i membre de l’equip directiu de l’Associació Educativa Integral del Raval, Edgar Iglesias; el president del Consell Català de la Formació Professional, Fabian Mohedano i el doctor en Educació i professor al departament de Pedagogia de la Universitat de Girona, Pere Soler, entre d’altres.
Els Premis d’Educació en el Lleure compten amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Més informació a: elslleure@fundaciocarulla.cat – Telèfon: 667 150 013 – www.fundaciocarulla.cat@FundacioCarulla – #ElsLleure2020

Deixa un comentari