Publicat el 26/04/2016

La fira, que preveu rebre més de 40.000 visitants, ha programat 450 activitats gratuïtes per promoure l´envelliment actiu.
La Diputació de Barcelona hi serà present amb un estand per mostrar els programes que desplega destinats a aquest col·lectiu, en cinc àmbits: 

– Servei Local de Telessistència
– Respir
– Consum 
– Salut pública i 
– Escola de la Dona. 

Es faran activitats dinamitzades a l´estand cada dia, com el taller de modelatge fondant, el taller tèxtil, els consells sobre hàbits saludables, sobre pressupostos domèstics i informació sobre com tramitar la sol·licitud als Serveis Temporals Respir. També es podrà visitar la Unitat Mòbil de Teleassistència que es mostrarà a l´exterior de l´estand.

En el marc de la celebració d´aquest saló també estan programades diverses jornades professionals, entre les quals destaca la jornada institucional, organitzada per la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l´Ajuntament de Barcelona, amb FiraGran i el patrocini del Grup Mémora, “La promoció de la salut mental en el procés d´envelliment”, el 28 d´abril a l´Auditori de la Casa del Mar.

A més, els visitants poden participar de manera gratuïta de les més de 450 activitats que s´hi organitzaran, entre les que destaquen una gran caminada, una màster class de música i moviment, el tradicional concurs de pintura ràpida i un festival de corals, que enguany reuneix 36 corals de tot Catalunya. 

També s´oferiran tallers de mandales, contes, manualitats i de tai-txi taoista o sessions de bollywood.

Aquest any, FiraGran estrena noves activitats, com ara un concurs de sardanes o l´organització d´un flashmob. Al llarg de quatre dies també s´instal·larà un parc que es situarà a la part d´exterior del recinte de les Drassanes amb un circuit per tal que les persones grans puguin fer exercici físic. Les activitats es tancaran amb un fi de festa, dissabte a la tarda.

FiraGran és també una oportunitat perquè els visitants puguin conèixer els programes, serveis, iniciatives, solucions tecnològiques i productes que ofereixen més de 100 empreses, entitats, organitzacions i institucions per millorar el benestar i la qualitat de vida d´aquest col·lectiu.

Inauguració de FiraGran
L´acte d´inauguració serà 27 d´abril a les 11h, amb la presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa; la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; la regidora de l´Àrea de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI de l´Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez; el director de FiraGran, Juli Simón; i el conseller delegat del Grup Mémora, Juan Jesús Domingo, que faran un recorregut pels diversos estands de la fira i, posteriorment, lliuraran els XVII Premis FiraGran. 

Activitat: Fira Gran 2016
Dates: del 27 al 30 d´abril
Horari: de 10 h a 20 h
Lloc: Drassanes Reials de Barcelona
Entrada Lliure

Deixa un comentari