Publicat el 14/01/2023

La rua de Carnaval es farà el dissabte 18 de febrer, amb el recorregut tradicional, i hi haurà premis per a les millors comparses

  

 

 

Fins al 9 de febrer, és obert el termini per inscriure’s a la rua de Carnaval, que enguany torna a Vilassar de Mar, després de dos anys d’absència per la pandèmia del coronavirus.
Es farà el dissabte 18 de febrer, a les 18 h, i permetrà recuperar una tradició que l’any passat, encara amb algunes restriccions sanitàries, va ser substituïdes per un ball.

Com és habitual, la rua partirà del carrer Sant Artur i arribarà a la plaça Tarradellas, on cada comparsa podrà fer la seva exhibició. Entre un punt i l’altre, la rua passarà pels carrers Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, avinguda Montevideo i Mestral.

Les comparses que facin tot el recorregut i s’hagin inscrit prèviament podran optar als premis i ajuts que atorgarà l’Ajuntament. La primera s’endurà 700 euros i la cinquena, 300. La segona, tercera i quarta rebran 600, 500 i 400 euros, respectivament. A banda d’aquests premis, que seran lliurats el mateix dissabte 18 de febrer, a les 23 h, a la plaça Tarradellas, també hi haurà premi per a la millor carrossa, que s’endurà 700 euros i l’escultura del premi Toni Linares, i per a la millor reina, que rebrà 200 euros. L’últim premi serà per votació popular a la simpatia. Qui vulgui més informació sobre la inscripció a la rua de comparses pot enviar un correu a vinesqj@vilassardemar.cat.

La rua serà un dels plats forts d’un Carnaval que s’obrirà el dijous 16 de febrer amb l’arribada al nostre poble del Rei Carnestoltes i es tancarà el dimecres 22 amb l’enterrament de la sardina.
El dijous 16, al rei Carnestoltes li donarem la benvinguda a la plaça de l’Ajuntament, a les 17.30 h, amb un berenar amb botifarra d’ou i el Carnaval infantil, que tindrà una segona edició el dissabte 18, a les 12 h, a la plaça Picasso.
El dissabte, després de la concentració de comparses i de la rua, hi haurà festa per a tothom a la plaça Tarradellas amb oferta gastronòmica i la música que posarà una disco mòbil.
El diumenge 19 de febrer, serà el torn del XLVI Carnestoltes Firobi, que arribarà a la plaça del Círcol a les 12 h, ple de sorpreses.
Com sempre, acomiadarem el Carnaval el dimecres de cendra amb l’enterrament de la sardina.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari