Publicat el 06/10/2016

Fa un parell de setmanes van finalitzar els treballs d’obertura de la franja perimetral de protecció contra el foc al barri de la Molassa després que l’Ajuntament va adjudicar-los el 28 de juliol. 

L’actuació ha consistit a reduir la massa vegetal combustible en un perímetre de 25 metres al voltant de les cases fins a deixar el terreny permanentment lliure de vegetació baixa i arbustiva i amb una massa forestal aclarida amb una densitat màxima d´arbres adults inferior a 150 peus per hectàrea, distribuïts homogèniament sobre el terreny.

La franja perimetral de la Molassa afecta diverses propietats rústegues amb una superfície total de 2,5 hectàrees i ha estat subvencionada en un 90% per la Diputació de Barcelona amb 6.485€, mentre que l’Ajuntament n’ha assumit el 10% restant. No serà l’única actuació d’aquestes característiques: per a la primavera és previst obrir una nova franja de protecció al voltant del Pi de l’Indià. En aquest cas, el cost dels treballs és de 12.000€, finançats en les mateixes proporcions que la Molassa.

Delimitació definitiva
Aquests sectors són part d’un anell de protecció que envolta els nuclis residencials sense continuïtat amb la trama urbana del municipi que l’Ajuntament de Teià ja va definir i aprovar inicialment el desembre de 2015. La Llei 5/2003 de Mesures de Prevenció dels Incendis Forestals afecta també les edificacions aïllades i les instal·lacions tècniques situades a menys de 500 metres de sòl forestal, per la qual cosa en el ple celebrat el passat 29 de setembre el consistori va incorporar-ne el repetidor de telefonia i televisió situat al Camí de la Serra per tal d’aprovar-ne el plànol de delimitació definitiu.

Deixa un comentari