Publicat el 27/11/2019

Des de fa un temps que el terme batalles de galls ha deixat de ser aquest injuriat xou en què dues aus armades amb ganivets en els esperons es maten entre elles per alegria del públic i els diners apostats

La arrelada pràctica no s’ha exterminat, però ara el concepte es relaciona amb un incipient espectacle musical molt més inofensiu: dues persones improvisant rap sobre una base instrumental intenten humiliar-se l’un a l’altre a través de l’art de la rima, aquest que Red Bull va començar a explorar en l’any 2005, va macerar fins 2009 i va explotar a partir del 2012, fins l’actualitat que s’està convertint en un fenomen de masses.
Sobre l’escenari improvisen dos MCs, punxa un DJ i “hostea” un speaker (un “àrbitre” que vetlla pel compliment dels temps i que anima el públic abans, durant i després de les batalles), però aquests, no seran els únics que pujaran a l’escenari. També ho farà un equip de jutges que valoraran el talent de totes i cadascuna de les veus que deixaran volar la seva rapidesa improvisada.
El proper dissabte 30 de novembre, tindrà lloc la Final Internacional de la Red Bull Batalla de los Gallos 2019 a Madrid, al Wizink Center. Allà es reuniran exponents com Aczino (Mèxic), Wos (Argentina), Zasko (Espanya) o Benet (Espanya), i jutjaran diferents personalitats com Arkano (Espanya) o Dtoke (Argentina).
El lema de la competició és Muchos hablan, pocos riman, pero sólo los mejores improvisan“.
Tindràs l’oportunitat de gaudir-lo en directe (streaming) a Red Bull TV o al canal oficial de Red Bull Batalla de los Gallos de Youtube.
I tu, et perdràs la gran competició de l’any?

Deixa un comentari