Publicat el 14/04/2020

El certamen internacional acollirà una sessió especial monogràfica per projectar aquelles pel·lícules rodades en els domicilis dels realitzadors. El premi al millor curt del festival està dotat amb 5.000 euros

El FILMETS Badalona Film Festival, certamen internacional centrat en el curtmetratge, crearà per a l’edició d’enguany un premi especial per al millor curt produït i realitzat en confinament.
La pandèmia generada pel COVID-19, i la resposta que estan donant molts creadors arreu del mon a la seva obligada reclusió, està generant que comencin a circular per les xarxes socials pel·lícules realitzades des dels domicilis, amb limitats recursos tècnics, però amb una alta creativitat.
El festival, conscient d’aquest fet, s’ha volgut fer ressò del fenomen i donar pantalla de projecció a les pel·lícules creades sota aquestes circumstàncies particulars i excepcionals.

Uns curts fets amb uns requisits molt concrets
En aquest sentit, dedicarà una Sessió Oficial monogràfica als curts produïts en confinament. Com a requisits, segons recull l’addenda que s’ha afegit a les bases del festival, “la producció s’haurà d’haver realitzat amb els recursos tècnics i creatius disponibles en el domicili en el qual s’haurà estat durant el període de quarantena”. No es podran rodar escenes fora d’aquest espai i les persones que apareguin en la pel·lícula, si és que n’hi ha, hauran de ser les que convisquin en el mateix habitatge durant aquest temps.
Les pel·lícules que concorrin en aquesta secció hauran de seguir el procés de selecció que es segueix en qualsevol de les altres categories. En primer lloc totes les pel·lícules inscrites seran visionades pel Jurat de Selecció, el qual configurarà la Secció Oficial competitiva i, les més destacades d’aquestes, seran enviades al Jurat Internacional, que és l’encarregat de definir el palmarès.

Les dotacions econòmiques dels principals premis del certamen són: Millor Pel·lícula (5.000 euros), Premi Especial del Jurat (1.250 euros), Premi del Públic (1.000 euros), etc. Es pot accedir a les bases del festival a través del següent enllaç: https://www.festivalfilmets.cat/bases/.
Els curtmetratges que concorrin en la categoria de Confinament, podran optar a qualsevol dels premis generals del certamen, a més de la Venus de Badalona-Premi a la millor producció realitzada en Confinament.

El festival FILMETS es realitzarà entre el 16 i el 25 d’octubre i disposa de seus oficials a Badalona, Barcelona i Sant Boi de Llobregat.
Les inscripcions estaran obertes fins el 31 de maig d’enguany a través del següent link: https://www.festivalfilmets.cat/inscripcio-2020/

Deixa un comentari