Publicat el 01/08/2022

La regidoria de Cultura ha presentat, la programació dels festivals d’estiu de jazz i música clàssica, que enguany coincideix amb dos aniversaris: els 30 anys del Festival de Jazz i el 15 anys del Festival de Música a la Gruta

 

 

 

El regidor de Cultura, Josep Maria Pruna, s’ha felicitat per la bona salut d’aquests dos certàmens musicals i també l’oferta de programacions culturals que s’ofereix durant l’estiu a través de la Biblioplatja, la Rierada de jocs i els Cicle sardanístic.

Trenta anys de jazz català
El Festival de Jazz d’Arenys de Mar esdevé un cas únic d’una programació selecta basada en intèrprets catalans.
Va iniciar la seva programació l’any 1992 a una de les feixes del Xifré amb un aforament màxim de 40 persones i s’ha consolidat  al pati del Xifré, espai on s’ubica actualment, amb una cabuda que supera les 400 localitats.

El director del festival, Enric Pera, ha presentat la programació d’enguany, on per ser una data d’aniversari s’hi han buscat diversos homenatges, entre els quals la presència d’Ignasi Terraza o Lluís Coloma que, en infinitat de combinacions, han estat habituals d’aquests trenta anys de festival.
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que va ser a Arenys la setmana passada en visita oficial, va destacar la importància del festival que ha aconseguit un lloc reconegut en el panorama de festivals d’estiu  catalans i va felicitar la direcció del festival per la seva trajectòria.

El Festival de la Gruta es va posar en marxa l’any 2007, després d’uns anys programant música clàssica en diferents espais. Després d’uns anys de programació directa des de la Regidoria de Cultura és va apostar perquè es fes càrrec de la programació i la direcció del Festival l’Associació Escola de Música. L’EMA ha presentat la programació d’enguany.
Aquest festival, que com indica el seu nom es porta a terme a la Gruta del parc de  Lurdes, sempre s’ha caracteritzat per la seva alta qualitat musical i per la seva relació dels músics amb la nostra població.

Les entrades anticipades pels dos Festivals es poden adquirir al www.teatreprincipal.cat.

La regidoria de Cultura també manté, aquestes setmanes d’estiu, la programació de la Biblioplatja amb tota una programació que inclou el festival Arenys de Contes i el Cicle sardanístic, que programa sardanes, cada dijous a la Placeta de l’Ésglésia.

En paral·el, la Regidoria de Festes amb la col·laboració de Ca la Rita, programa des del  cap de setmana passat la Rierada de Jocs amb propostes variades per infants, al mig de la Riera.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Arenys de Mar

Deixa un comentari