Publicat el 01/11/2017

Durarà quatre dies en lloc de nou i reproduirà els espais d’una ciutat, amb els diferents sectors econòmics però sense estands

L’Ajuntament de Barcelona reorientarà el Festival de la Infància i el farà a partir d’enguany més curt, més barat i centrat en les professions. Aquesta és la proposta que ha tancat amb Fira de Barcelona. Així, les entrades passaran a costar sis euros en lloc de dotze i la durada es reduirà de 9 a 4 dies, entre el 27 i el 30 de desembre. Sota el títol ‘La ciutat dels somnis’, es reproduiran els diferents espais d’una ciutat, incloent també la plaça de la vila, i allà s’instal·laran els diferents sectors econòmics, però sense els tradicionals estands. La regidora d’Infància, Carmen Andrés, ha explicat que l’objectiu és aconseguir una “actualització” del Festival, “amb un abordatge més pedagògic i didàctic”. Com ja va succeir l’any passat, no hi haurà presència de cossos policials ni de l’exèrcit, d’acord amb els posicionaments de Parlament i consistori.
Així doncs, hi haurà dotze sectors econòmics representats. De la mà de salons com el de l’Automòbil, Alimentaria o Construmat, entre d’altres, els nens podran viure experiències al voltant de l’automoció, el packaging, la restauració, l’hosteleria, la construcció, l’alimentació i la gastronomia, la salut , la tecnologia i la innovació, les disciplines artístiques, la química, la ciutadania, la sostenibilitat i el medi ambient.

L’Ajuntament, per la seva part, estarà instal·lat a la plaça de la vila i farà èmfasi en qüestions com la cura de les persones o les relacions familiars i comunitàries.
Andrés ha subratllat que els sectors econòmics seguiran finançant el saló, però amb una idea pedagògica i un fil conductor, que és experimentar amb els diferents oficis i professions des d’un punt de vista didàctic. “Abans era una mica trobar sponsors que poguessin fer viable el saló, i ara també, però amb un fil argumental i aquesta idea dels sectors econòmics presents a la ciutat”, ha apuntat.

Pel que fa al preu, ha explicat que era una qüestió “imprescindible” des del punt de vista de l’Ajuntament, perquè una família de quatre membres havia de pagar 48 euros per un dia de Festival de la Infància, un cost “excessiu”, ha dit, i més quan el consistori està fent “esforços grans per finançar i subvencionar activitats extraescolars”.

La reducció de dies permet aquesta disminució del preu i es treballarà també en la millora dels accessos per evitar les cues, amb espais més dinàmics que puguin acollir més gent. L’Ajuntament confia que com a mínim tindrà el mateix èxit d’afluència.

ACN Barcelona

Deixa un comentari