Publicat el 24/03/2022

La dissetena edició del FESTIMATGE ja està quasi a punt per omplir el municipi de cinema i fotografia, com cada mes d’abril

 

 

El Festival se celebrarà del 2 al 24 d’abril i oferirà tot un seguit d’activitats de fotografia i cinema per gaudir de la imatge en totes les seves vessants i de forma gratuïta. I en aquesta edició, com ja va passar l’any passat amb motiu de la pandèmia, el món sencer podrà gaudir del FESTIMATGE 2022 a través de les seves activitats online.

El 46è Trofeu Torretes de Fotografia ha rebut, enguany, 2901 fotografies de 268 fotògrafs de 41 països diferents. El guanyador del Trofeu d’Honor ha estat el belga Jozef de Fraine.
Totes les fotos premiades es podran visitar a la Fàbrica Llobet-Guri, on es trobaran 22 exposicions més, d’autors diversos com Jordi Egea, Patxi Uritz o l’exposició d’erotisme explícit de Jesús Coll, que estarà tancada a menors; exposicions que permetran gaudir de més de 1000 fotografies.

L’exposició principal d’aquest any, que s’exposa a l’Ajuntament vell, pertany al prestigiós fotògraf japonès Masao Yamamoto i porta per títol “Small things in silence.

Pel que fa als curtmetratges, el 28è Trofeu Torretes de Curtmetratges, al qual s’han presentat 620 treballs, ha estat guanyat per la valenciana Elisa Torres i el canari Octavio Guerra amb el seu reportatge “Heurtebise”, un poema visual que va delectar al jurat.

Durant el mes d’abril, a l’Auditori de Can Saleta, es faran diverses sessions de projecció de curtmetratges seleccionats al Trofeu Torretes i es podran visionar uns 80 treballs.

Enguany se celebra el Centenari del Cinema 9,5 mm, el format degà del cinema i en el marc de la 49a Trobada Internacional de Cinema 9,5mm s’ha preparat una Gala de Cinema Mut que es projectarà en format original 9,5mm amb acompanyament de piano en directe.

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat:
La Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 49a edició;
El Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 46 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi;
I, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 28 anys de vida.

Enguany, el FESTIMATGE 2022 celebra la dissetena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.
*Les entrades a les exposicions i projeccions de curtmetratges són d’accés lliure. Els actes que es fan a l’Auditori de Can Saleta obriran l’accès 30 minuts abans per evitar aglomeracions.

Programa complert del FESTIMATGE: https://www.festimatge.org/programa/

 

Redacció
Imatge i font: Festival de la Imatges de Calella

Comentaris:

Deixa un comentari